La Fiscalia de Catalunya accepta la condemna per abusos a la violació múltiple de Manresa a una nena de 14 anys.

Violació múltiple a una nena de 14 anys a Manresa

Fiscalia ha desistit de recórrer davant el Tribunal Suprem la sentència que va condemnar per abusos sexuals a cinc homes que en 2016 van violar per torns una menor de 14 anys a Manresa (Bages), malgrat que en el judici els acusava d'agressió sexual. 

Juicio Manada Manresa / EFE

Fiscalia accepta la condemna d'abusos de la Manada de Manresa / EFE

Demanen presó preventiva pels acusats

El ministeri públic ha demanat aquest dimarts l'ingrés a la presó preventiva dels tres únics condemnats que no han fugit de la justícia, però mentre la defensa ha presentat recurs davant el Suprem, ni la Fiscalia ni l'acusació particular exercida per la víctima ho han fet. 

L'Audiència de Barcelona va imposar l'octubre de 2019 penes d'entre 10 a 12 anys de presó a cinc dels processats per la violació múltiple de Manresa, dos dels quals estan en crida i cerca des que es va dictar la sentència, la qual cosa no va impedir que el tribunal deixés en llibertat provisional als altres tres a l'espera que les condemnes fossin fermes. 

Violació múltiple en una nau abandonada de Manresa

La Fiscalia va recórrer la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè es condemnés per agressió sexual, i no mers abusos, als cinc processaments per la violació, ocorreguda en 2016 en una nau abandonada de Manresa (Bages). 

El mes de febrer passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar les condemnes per un delicte d'abusos als cinc processaments en entendre que no està provada la "intimidació ambiental" que permetria elevar-lo a agressió sexual. 

Malgrat que la sentència comptava amb el vot particular d'un magistrat partidari de condemnar per agressió sexual, la Fiscalia del TSJC ha desistit de presentar recurs de cassació davant el Suprem, que en el seu moment sí que va elevar les penes als condemnats per la violació múltiple dels Santfermins, en apreciar la intimidació ambiental sobre la víctima. 

Descarten el risc de fugida dels acusats

Aquest dimarts, Fiscalia ha demanat l'ingrés a la presó dels tres processats que no han fugit. Les defenses dels processats s'han oposat a aquesta mesura, amb l'argument que han complert amb les compareixences periòdiques en el jutjat que els va imposar l'Audiència de Barcelona i disposen de suficient arrelament personal i familiar (un d'ells acaba de tenir un fill) perquè pugui descartar-se risc de fugida

Els cinc processats es trobaven en llibertat provisional quan van ser jutjats per l'Audiència de Barcelona: només un d'ells va estar a la presó preventiva, durant onze mesos i, una vegada condemnats per abusos sexuals, se'ls va citar a una vista en la qual la Fiscalia va demanar el seu ingrés a la presó.

Dos dels condemnats en crida i cerca

Als jutjats només van acudir tres dels cinc condemnats: Walter Diego C., Maikel Pascual T. i Bryan Andrés M. C., mentre que altres dos Yordanis de Jesús C. L. i Daniel David R. L., no van arribar a comparèixer davant el tribunal, que va dictar una ordre de crida i cerca contra ells que no ha donat resultat encara.