El que pretenia ser el compliment d'un somni va convertir-se ràpidament en un malson per l'Iris, una jove de 26 anys de Girona que el passat setembre va agafar un avió rumb a Kenya amb la intenció de passar-hi un mes ajudant com a voluntària en un orfenat. Tan bon punt va arribar, ja es va adonar que alguna cosa no anava com devia; segons les seves sospites, la fundació amb la qual va viatjar a Nairobi, capital del país africà, era en realitat una xarxa de tràfic de persones que volien captar-la com una víctima més. 

Afortunadament per l'Iris, i segons ha avançat El Periódico, el seu instint va fer que decidís regressar a Catalunya només 24 hores després d'aterrar, escapant, així, d'una terrible situació que podria haver-se convertit en un veritable infern. 

D'anar a ajudar en un orfenat, a passar la nit en una mansió 

Després d'un llarg viatge en avió que va incloure una escala a Amsterdam, l'Iris va arribar a l'aeroport internacional Jomo Kenyatta de Nairobi amb dues hores de retard. A més, no trobava les tres maletes plenes de donacions que portava pels nens de l'orfenat. Un home que havia conegut durant el vol va oferir-se a ajudar-la, i també va ser aquesta persona qui va fer venir als membres de la fundació Fountain of Grace, l'organització amb la qual volia col·laborar l'Iris, que no s'havien presentat a l'aeroport per a recollir-la. 

Això va ser el primer senyal que va posar en alerta la jove. Per a quan va arribar la coordinadora de la fundació, acompanyada del seu marit, ja s'havia fet tard, i tots dos van suggerir a l'Iris que passés la nit a casa seva. "Jo anava a un orfenat, on eren molt pobres i no tenien per menjar, i vaig acabar en una casa molt luxosa", ha explicat la noia al citat mitjà. L'endemà va dir a la coordinadora que volia tornar a Catalunya, però aquesta va insistir a anar al suposat orfenat, perquè la directora tenia un missatge per a ella. 

Sobre aquesta visita, ha explicat que "No em va dir res. Només em va ensenyar el pati, on hi havia un únic nen molt espantat, i se'm va abraçar molt fort, d'una manera que no era normal". A més, durant el trajecte a l'orfenat, la coordinadora li va agafar el mòbil i va esborrar els pocs contactes que tenia a Nairobi, dient que no podia fiar-se de ningú, només d'ella. 

Escapa pels pèls arribant a l'aeroport 

Després d'això, l'Iris va demanar un altre cop marxar a Catalunya, dient que el seu avi estava molt malalt i que havia de tornar. La van portar a una caseta a tocar de l'aeroport, que suposadament era una caserna de la policia, però allí van dir-li que havia de lliurar tots els seus diners i la documentació, sense donar-li cap explicació al respecte. Veient que estava sent enganyada, l'Iris va córrer cap a l'edifici de l'aeroport, on va demanar ajuda a un membre del personal. 

Més endavant, un cop va aconseguir tornar a casa, van comunicar-li que la fundació Fountain of Grace no consta enlloc, i que tampoc van poder trobar cap documentació relativa als orfes, que podrien ser "nens robats". Va ser el treballador de l'aeroport Jomo Kenyatta qui va dir-li, després que Iris l'expliqués el que havia passat, que, amb total seguretat, aquella gent el que volia era ficar-la en una xarxa de tràfic de persones.