Una macabra troballa en un domicili del municipi madrileny de Las Rozas ha acabat amb la detenció d'un menor de 15 anys. Una dona de 41 anys, parella de l'avi del detingut, amb qui convivia a la casa, ha estat trobada morta a la banyera, amb signes d'asfíxia, i de moment s'ha arrestat el menor, que vivia també amb el seu germà, de 13 anys. L'autòpsia haurà d'aclarir la causa exacta i les circumstàncies de la mort, i el nen ha passat a disposició judicial.

El macabre escenari d'un crim a Madrid: una dona asfixiada a la banyera

Els fets es remunten a aquest dimecres al migdia, al voltant de tres quarts de tres, quan els serveis d'emergències van rebre un avís del germà petit del detingut, que havia descobert el cadàver, i es van traslladar a un domicili de Las Rozas, un municipi de Madrid, al nord-oest de la ciutat. Els sanitaris del Summa-112 van descobrir llavors una escena macabra en un habitatge del número 12 de l'avinguda de la Constitució del centre de la localitat. Després de revisar la casa, trobaven el cos d'una dona sense vida a la banyera.

A causa de la rigidesa del cadàver es va determinar que feia hores que estava morta i poc després es va poder saber que tenia 41 anys i vivia a la casa juntament amb la seva parella, un home de 64 anys, i els dos nets d'ell, de 13 i 15 anys. Encara que l'autòpsia haurà de confirmar les circumstàncies exactes de la mort, el cos presentava signes d'asfíxia, que havien estat causades pel cable d'una planxa. Davant del sinistre escenari, es va avisar als cossos policials, que van acudir al lloc dels fets.

Detingut un nen de 15 anys per la seva implicació en l'assassinat de la parella de l'avi

Ha estat la Guàrdia Civil qui s'ha fet càrrec del cas, considerat com una evident mort violenta, que a més va fer un gir quan es va procedir a la detenció, amb la col·laboració de la Policia Local, d'un dels dos nets, un menor de 15 anys, per la seva implicació en els fets. L'arrest es va fer en ple carrer, gràcies a les càmeres de seguretat intel·ligents de l'Ajuntament, que van captar imatges del menor sortint del domicili i van poder reconèixer-lo gràcies a un sistema de reconeixement facial. En les imatges de seguretat, el noi sortia de casa amb una motxilla, en la qual sospiten que portava les seves pertinences i que ara busquen, ja que quan el van detenir no la portava a sobre.

Cotxe Guàrdia Civil / EFE

La Guàrdia Civil ha detingut un menor de 15 anys per la mort de la dona / EFE

També a Madrid es descobria aquesta setmana un altre dur escenari. Una mare i el seu fill apareixien morts a casa seva i l'avançat estat de descomposició dels dos cossos mostrava que havien mort fa mesos. Segons s'ha pogut deduir, la dona, de 91 anys i amb problemes de salut, hauria estat la primera a morir a causa d'una malaltia, deixant el fill, de 49 anys, desemparat. I és que l'home, que depenia de la seva mare perquè pateix un trastorn de l'espectre autista, sembla que va morir al cap dels dies d'inanició.

Cap dels dos no tenia gairebé familiars o relacions socials, i per això ningú no els va trobar a faltar des de la seva mort. Van acabar sent els veïns que van avisar als serveis d'emergències quan van sentir una forta i desagradable olor a l'edifici, que va resultar ser dels dos cadàvers.