Una dona va ser enxampada per un presumpte maltractament animal molt macabre arran de la pudor que sortia del seu pis a Gijón (Astúries). El tuf era tal que la Policia Local, després de ser alertada pels veïns, va necessitar màscares i equips condicionats per accedir a l'habitatge del carrer Marcelino González aquest divendres a la nit, segons ha avançat el diari El Comercio. Un cop a dins de l'immoble, van comprovar que hi havia setze gossos en condicions d'abandonament evidents, alguns d'ells amb ferides que fins i tot els impedien caminar. Però tot va anar a pitjor quan van entrar a la cuina: al congelador van descobrir el cadàver d'un ca dins d'una bossa d'escombraries. 

La Policia Local de Gijón va continuar amb la inspecció aquest divendres, després que els propis veïns de l'edifici els alertessin pel tuf insuportable que procedia del pis. De fet, aquest s'havia incrementat atès que l'habitatge estava totalment a les fosques i amb les persianes abaixades. Això provocava que es concentrés tota la pudor a dins fins que en algun moment va començar a sortir sense que ningú pogués evitar-ho. Ara per ara, no hi ha informació de la dona que mantenia els gossos en aquestes condiciones de falta de cura i properes a l'abandonament al barri de El Llano.

Els setze gossos, derivats a una protectora

Segons ha explicat el mitjà citat, els setze gossos que van sobreviure van ser derivats a l'alberg de Serín. Allà mateix una protectora d'animals s'ha fet càrrec d'ells i ha procedit a portar-los al veterinari per avaluar les ferides i d'altres traumatismes que podrien patir després de ser trobats en aquestes condicions deplorables al pis del carrer Marcelino González de Gijón. Ara només queda esperar a l'informe de la protectora que remetrà als agents de la Policia Local de Gijón sobre l'estat dels cans, que han aconseguit sortir del pis de la dona abans d'acabar en una bossa d'escombraries i petrificats al congelador de casa.