Ensurt dels grossos per Lucía Vinaixa, una periodista i reportera del programa La Hora de La 1, de Televisió Espanyola, que aquest passat cap de setmana va acabar a l'hospital després de patir una intoxicació per monòxid de carboni per culpa d'una caldera en mal estat.
La periodista ho ha explicat al seu compte d'Instagram, fent un avís a les persones que vagin de cases rurals aquest pont de Sant Josep, festiu a molts llocs de l'Estat, i també per Setmana Santa.
Intoxicada per caldera en mal estat: "Hauria pogut ser una desgràcia!"
La reportera avisa: "Aneu molt amb compte amb les calderes de les cases rurals", assegura. "Acostumen a ser antigues" i detalla que aquest passat cap de setmana ella va acabar a l'hospital intoxicada per culpa de la mala combustió d'una d'aquestes calderes antigues d'una casa rural.
"No m'ha passat res, però hauria pogut ser una desgràcia", assegura. La periodista també ha publicat imatges d'ella a l'hospital, com la que acompanya aquesta notícia. Per sort la periodista s'ha pogut recuperar i ja està en plena forma.
Reportera a La Hora de la 1
Lucía Vinaixa és reportera del programa de TVE, La Hora de la 1, que presenta la catalana Mònica López. Vinaixa, de Mallorca, ha treballat a les redaccions de El Mundo, El Español, Última Hora i ràdio Calvià. Per un d'aquest mitjans aquesta reportera es va colar a la gravació del programa de cites Firsts Dates per saber com funcionava un dels realitys que fa més anys que està en pantalla a la televisió espanyola.
Ara mateix està instal·lada a Madrid i es mou per tot Espanya com a reportera d'aquest programa matinal de la televisió pública espanyola.
Consells per prevenir una intoxicació
Com detectar una mala combustió? Hi ha indicis externs que ens poden indicar que s’està produint una combustió incompleta. Per exemple, un canvi de color a les flames. Han de ser de color blau i mantenir-se estables. Si les flames són taronges o grogues, indiquen una mala combustió de l’aparell.
Un altre indicador: si l’aparell, al voltant de la flama, té taques de color groc o marró. També si els indicadors lluminosos dels aparells sovint s’apaguen o si augmenta la condensació en la part interior de les finestres.
En cas d’intoxicació cal apagar tots els aparells tèrmics i elèctrics. Evitar fumar i encendre els llums i cal tancar la clau de pas del gas. No deixeu mai una persona intoxicada exposada a la font de monòxid de carboni. Si la persona està conscient, ajudeu-la a sortir de l’habitació i porteu-la a un lloc més ventilat, i sobretot, sempre donar avís al servei d’emergències trucant al 112.