Una jove de 27 anys descobreix que el bebè que espera pateix una malaltia rara amb poca esperança de vida i decideix avortar. Però durant la intervenció el nen surt viu i mor deu hores després a l'hospital.

Avorta, però el bebè neix viu, a Blackburn

Loran Denison, de 27 anys, estava embarassada del seu quart fill, quan una prova al cap de 15 setmanes va revelar que tenia la síndrome d'Edwards.

És una afecció poc comuna, però molt greu i la majoria dels nadons amb aquesta malaltia moren abans o poc després de néixer.

Quan els metges els van comunicar que el bebè no sobreviuria, Loran, de 27 anys, i el seu marit Scott, de 35, van prendre la decisió de parar l'embaràs de forma mèdica.

El 6 d'abril, la jove va prendre la pastilla que frenaria el desenvolupament del fetus. I el dia 8 havia d'anar a la Unitat de Dones i Nounats a l'Hospital General de Burnley per a la inducció del part i extracció del nadó de forma quirúrgica.

Però el nadó, a qui ja havien anomenat Kiyo Bleu, va néixer a les quatre de la matinada del 9 d'abril, pesant 150 grams, i respirant. Quan Scott, la parella de Loran, el va agafar, va dir: "El seu cor batega", i els metges van dir: "És impossible".

Sobreviu deu hores després del part: la mare el veu morir

Tanmateix, el miracle va durar poc, ja que el nounat es va anar apagant fins a morir deu hores després del part.

"Pensava que havia fet el més difícil quan vaig prendre la difícil decisió de tenir un avortament, però ara és deu vegades pitjor", es lamentava la jove. "Vaig haver de veure com els seus batecs es tornaven més lents i veure com se li escapava la vida", afegia.

Avortament fallit / Cedida

El nadó que se suposava que naixeria mort va començar a respirar després del part, però va morir després de deu hores / Cedida

El 10 d'abril a dos quarts de tres de la matinada, el bebè va morir a causa de la síndrome que patia i al part prematur.

Loran també va declarar que s'alegrava d'haver tingut una mica de temps amb ell, "però també va fer que la situació fos molt més difícil".

"No van comprovar els batecs del cor abans d'induir el part"

També es queixava que "quan vaig prendre la primera pastilla, em van dir que aturaria l'embaràs, els batecs del cor i tot, per la qual cosa esperàvem que no fos viu quan naixés. Els metges no van comprovar els batecs del cor abans d'induir el part, i desitjaria que ho haguessin fet... Ells no pensaven que naixeria viu, però vull que altres mares sàpiguen que això passa, encara que no vull condicionar ningú a prendre la decisió."

Mare avortament nadó viu / Cedida

La jove va decidir avortar el seu quart fill quan va descobrir que patia la síndrome d'Edwards, que reduïa gairebé per complet les seves possibilitats de sobreviure / Cedida

La parella, de Blackburn, una localitat anglesa al nord de Manchester, van sol·licitar batejar i beneir el nadó a l'hospital mentre era viu. I finalment, el petit va rebre sepultura el 14 d'abril.