Nova operació antidroga de la Guàrdia Civil a les Terres de l’Ebre. S’han intervingut 2.500 quilos d’haixix repartits en 77 fardells que estaven sent descarregats d’una narco llanxa per tal de ser transportats per carretera amb una furgoneta, que ha estat intervinguda. La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes, els dos de nacionalitat marroquina, mentre descarregaven la droga.

Durant un servei de vigilància de la costa catalana, la Guàrdia Civil va detectar com una narco llanxa intentava acostar-se a terra a la zona de platja anomenada Torrent del Pi, propera a la població de l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre.

Enxampats amb 2.500 quilos d’haixix

Un cop activat el protocol per a aquest tipus de casos, agents especialistes en la lluita contra el narcotràfic de la Unitat de Policia Judicial de Tarragona, així com el personal de l'OCON -Organisme de Coordinació d'Operacions Contra el Narcotràfic-, van acostar-se a la zona, on van trobar els dos homes descarregant el material, que havia de ser després traslladat amb una furgoneta. S’han intervingut un total de 77 fardells d'haixix, que sumen un total de 2.500 quilos, més de 50 bidons de gasolina que contenien més de mil litres de combustible i una furgoneta amb què pretenien abandonar la zona.

GC 002

Un dels fardells intervinguts per la Guàrdia Civil a l'Ametlla de Mar / Cedida

Precisament aquesta furgoneta, que havia estat sostreta, és la que ha despertat més interès. Segons es pot veure a les imatges facilitades per la Guàrdia Civil, en un dels laterals de la furgoneta es pot veure el logo de Televisió de Catalunya. Quina relació té TV3 amb la furgoneta que feien servir els narcotraficants per traslladar l’haixix que acabava d’arribar a l’Ametlla?

El misteriós logo de TV3 a la furgoneta dels narcotraficants

La Guàrdia Civil ha explicat a ElCaso.cat que ningú sap com és que la furgoneta que volien fer servir els narcotraficants per traslladar la droga portava el logo de Televisió de Catalunya en els dos laterals. A preguntes d’aquest mitjà, els investigadors han confirmat que la furgoneta no és titularitat de TV3 ni tampoc de cap col·laborador o periodista de la televisió pública de Catalunya.

GC 001 2

Imatge del cotxe amb el logo de TV3 en un lateral / GC

L’explicació que ara mateix tenen els investigadors és que la furgoneta que van robar els dos detinguts ja portava els adhesius quan va ser sostreta i que és simple casualitat. Un fet, però, que ha quedat plasmat a les imatges que ha enviat la Guàrdia Civil als mitjans de comunicació per anunciar aquesta operació policial. 

Investigació en marxa

Els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil especialitzats en la lluita contra el narcotràfic han obert una investigació per identificar la resta de persones que van participar a la partida. Els dos detinguts, els dos de nacionalitat marroquina, han estat entregats al Jutjat d'Instrucció número 3 en funcions de guàrdia de Tortosa, que n’ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.