Les monedes d’euro poden tenir un valor molt elevat si són de sèries limitades, però també poden no valer res. Fa mesos que la policia avisa que els espavilats han trobat en les monedes de dos euros una estafa que gairebé no té sanció penal.

Arreu del món hi ha monedes que tenen molta semblança amb les monedes de dos euros. Són monedes, però, que no tenen ni de lluny el valor de dos euros. Aquest tipus de monedes, com la lira turca, per exemple, no valen gairebé res. Per tal d’aconseguir guanyar diners amb aquestes monedes, els “estafadors” porten monedes de països on tenen una semblança amb les monedes de dos euros i les posen en circulació. Si algú rep el canvi o li paguen alguna compra amb monedes d’aquestes, el perjudici és evident. 

La Guàrdia Civil fa temps que alerta

La Guàrdia Civil fa temps que alerta que són moltes les monedes d’aquest tipus que s’han colat a Espanya i que poden acabar convertides en falses monedes de dos euros, tot i que sense gairebé valor. Per posar un exemple, la lira turca, que té molta semblança amb una moneda de dos euros de curs legal a Espanya i a tot Europa, no val més de 35 cèntims d’euro.

Moneda 2Euros Falsos

Diverses monedes que semblen monedes de dos euros i no valen res / ElCaso.cat

El pes i la mida de la moneda de dos euros falsa és gairebé igual que la moneda de dos euros legal, la que sí que val el valor que marca. Això possibilitat que el canvi, és a dir, el frau, sigui possible amb més facilitat. Evidentment, la moneda es veu clarament que no és d’euro, però si s’actua de pressa, o en algun lloc amb molta gent, per la similitud entre les dues reproduccions, l’estafa és possible

Moneda 2Euros Falsos 2

Imatge de dues monedes: una de dos euros i una que ho sembla molt, de Turquia / ElCaso.cat

A més d’aquestes monedes turques, també n’hi ha que venen de Tailàndia, de Jamaica, d’Egipte, de Colòmbia o d’Argentina que tenen un color i forma semblant a les monedes de dos euros. El valor d’aquestes monedes importades no s’acosta gens al real de les monedes que volen simular. 

El truc per evitar que t’estafin amb aquestes monedes

Les monedes que simulen ser de dos euros no són falsificacions, són monedes d’altres països que algú vol colar i posar en circulació a casa nostra. No hi ha millor truc que, davant d’una moneda que no sembli d’aquí, mirar-la dos cops. 

Moneda 2Euros

La cara de la moneda de 2 euros que ens pot ajudar a saber si són euros o no / ElCaso.cat

Per ser moneda de curs legal de dos euros una de les dues cares pot portar motius ben diferents -alguns poden ser de gran valor- però a l’altra cara, sempre, sempre, ha de portar la marca de dos euros. Un 2 i la paraula EURO en gran, unes barres i unes estrelles i el mapa de la zona euro.