Queda en llibertat i amb una ordre d'allunyament un home de 42 anys de Granada que havia provocat una fuita de gas a la seva casa, que compartia amb la seva parella, per causar una explosió mortal.

En llibertat després d'intentar volar la seva casa

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Granada ha decretat a petició de la Fiscalia, la llibertat per a l'home de 42 anys detingut i acusat de provocar una fuita de gas a l'habitatge que compartia amb la seva parella.

Ara haurà de guardar una ordre d'allunyament de 500 metres. Està investigat per la presumpta comissió de delictes de maltractaments i de danys.

Jutjats Granada / Google Maps

Jutjats Granada / Google Maps

Així ho han indicat aquest divendres des del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), després que en el matí d'aquest divendres el detingut passés a disposició judicial.

L'ordre d'allunyament de 500 metres que li ha imposat la jutgessa l'haurà de guardar tant amb la presumpta víctima com amb l'habitatge en el qual hauria provocat la fuita de gas.

Maltractament cap a la seva parella, amb qui vivia

La jutgessa, a instàncies del fiscal, ha pres aquesta mesura després que hagi estat "impossible" localitzar la presumpta víctima perquè declarés en seu judicial.

Sí que va declarar després dels fets davant de la Policia Nacional, que va dur a terme la detenció. A partir d'aquest moment, s'obren diligències prèvies i l'home serà investigat per un presumpte delicte de maltractaments i un altre de danys, ha agregat el TSJA.

Agents de la Policia Nacional el van detenir per haver intentat fer volar el domicili on residia amb la víctima provocant una escapada de gas butà, segons va informar aquest cos policial en una nota. L'intent va generar una situació d'alt risc d'explosió i el detingut ja ha passat a disposició de l'autoritat judicial.

Discussió amb tele i mòbils trencats

El detingut vivia amb la seva parella en un pis ubicat en la segona planta d'un edifici del barri del Zaidín, a Granada.

La tarda de dimecres passat, segons el relat policial, havia arribat al domicili comú i començat una forta discussió, insultant, amenaçant la dona i mostrant un comportament agressiu.

Durant aquesta discussió, el presumpte autor va arribar a trencar la televisió i dos telèfons mòbils pertanyents a la víctima i després se'n va anar de l'habitatge.

Moments després va arribar una patrulla policial que va portar a la dona a comissaria, ja que volia presentar denúncia per maltractaments.

Denúncia per violència de gènere: fuita de gas intencionat

Hores més tard, un veí va trucar al telèfon d'emergències 091 alertant d'un fort olor de gas dins del bloc en el qual viu. Tot just arribar al portal indicat, els agents ja van poder percebre-ho i van saber pels veïns que la presumpta fuita provenia d'un pis de la segona planta.

Bombones butà EFE

Bombones de butà / EFE

Després d’avisar al Servei Municipal de Bombers, els policies van trobar en l'escala a un home que podria tractar-se de l'habitant del pis on s'estava produint l’escapada.

Intenta causar una explosió mortal a casa seva

Ell mateix ho va confirmar i van entrar al pis amb les seves claus, on hi havia una alta concentració de butà i s'escoltava un xiulet que indicava una forta fuita de gas.

Els agents van assegurar llavors el bloc i les dotacions de bombers van neutralitzar la fuita de gas, valorada com d'alt risc d'explosió.

En una inspecció posterior, la policia i bombers van comprovar que dues connexions de gas butà havien estat tallades amb un ganivet. Les bombones estaven connectades als focs i al termos de la cuina del pis.