“Tu eres el maricón?”, així ha començat aquesta matinada una nova agressió homòfoba a Girona. Al voltant de dos quarts de tres de la matinada, a la zona la Devesa, un grup de quatre homes han assaltat un jove que estava per l’entorn, en el marc d’un botellón, i un d'ells l'ha agredit a cops de puny i puntades de peu, segons consta a l’atestat dels Mossos d’Esquadra al qual ha tingut accés ElCaso.cat.

Els fets s’han registrat concretament a la plaça de les Botxes, a Girona al parc de la Devesa. Segons ha explicat la víctima va ser abordada per quatre o cinc persones, tots homes, que li van preguntar “tu eres el maricón?” i quan ell va contestar que era homosexual va ser agredit a cops de puny i puntades de peu, fins que va caure a terra, per un d'ells.

Diversos testimonis que eren al lloc van fer marxar els agressors i van trucar al 112, que va desplaçar a la zona una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que es va fer càrrec de la víctima.

Traslladat a l’hospital Trueta de Girona per fer-li un TAC

El jove, de 20 anys i veí de Manresa, va ser traslladat a l’hospital Trueta de Girona, si bé tenia dolor al cap, dels cops que havia rebut, no presentava signes externs de lesió. Durant la nit se li ha practicat un TAC en empitjorar la sensació de dolor que presentava al cap per culpa de les lesions dels cops de puny i puntades de peu que va rebre per part dels seus agressors.

Després de l’agressió, els dos autors es van escapar en direcció a la Devesa, on s’estava celebrant un macrobotellón amb un miler de persones. Amb la descripció dels dos homes, els agents dels Mossos van fer un dispositiu de recerca per intentar-los localitzar i van poder detectar-los, tot i que en veure la presència policial, van tornar a escapar cap a l'interior del botellón, fent impossible l'entrada dels agents.

Es busquen els agressors homòfobs de Girona

Un dels agressors anava amb una samarreta de color marró fluix i, segons l’atestat de Mossos d’Esquadra, anava descalç d’un peu; havia perdut una de les sabates en la seva fugida.

A hores d’ara no consta que els agressors hagin estat detinguts. Els Mossos d’Esquadra han confirmat a ElCaso.cat els fets i han explicat que s’ha obert una investigació per poder localitzar, identificar i detenir els quatre autors d’aquesta nova agressió LGTBI-fòbica i entregar-los al jutge per poder ser acusats per la Fiscalia d’Odi. La víctima està previst que presenti denúncia als Mossos d’Esquadra de Girona aquest matí.

Els resultats de les proves semblen positives i les ferides que va rebre no revesteixen gravetat. Els Mossos ara mateix no han detallat quines persones busquen ni les seves nacionalitats, tampoc si la trobada va ser casual o pactada amb la víctima. El testimoni del jove serà important per poder aclarir els detalls. La Unitat d'Investigació de Girona s'ha fet càrrec del cas.

Més agressions homòfobes a Catalunya durant l’estiu

Malauradament, el cas de Girona d’aquesta matinada no és l’únic que s’ha registrat a Catalunya aquest estiu. L’última que s’ha denunciat va ser durant el macrobotellón que es va fer a l’esplanada del campus de la Universitat Autonoma de Barcelona (UAB) fa algunes setmanes. Un jove va ser agredit també per la seva condició sexual. Però n’hi ha més.

La nit del 29 de maig, un grup de joves va entrar a la platja del Somorrostro de Barcelona després de sortir de la discoteca Opium, en la Vila Olímpica, cap a les onze de la nit. El 23 de juny, durant la celebració de la revetlla de Sant Joan, els Mossos van rebre un nou avís d'agressió de matinada. Menys d'una setmana després, un home de 52 anys era brutalment agredit en un mirador de la zona del Parc Güell durant una festa. 

Al juliol, concretament el dia 9, tres joves de 22, 21 i 20 anys van ser agredits i insultats al carrer del Foc de Barcelona, a la Zona Franca. I fa poc més d'un mes, en la primera setmana d'agost, un nou atac homòfob es convertia en el centre de les mirades a Barcelona. Algunes d’aquestes agressions s’han resolt amb detencions per part dels Mossos d’Esquadra.