Fa dos anys van assassinar a casa seva a Maria Carme Font Senen, infermera i podòloga de Girona. Va ser la seva filla qui la va trobar, ja morta, lligada de mans i peus i amb una ferida oberta al cap. Tenia 68 anys.

A l'interior del domicili tot estava capgirat, com si s'hagués tractat d'un robatori, però no faltaven ni diners ni joies. Quatre dies més tard, els Mossos van rebre una alerta de què havien entrat a robar a la Clínica Girona on treballava la víctima, però no van arribar a entrar al seu despatx. A partir d'aquí es va dur a terme una investigació que va determinar que el mòbil del crim va ser un robatori planificat amb informació obtinguda de Consol Jacome Calle, companya de feina i amiga de la Maria Carme.

Consol Jacome hauria planejat un robatori juntament amb el seu marit, Jordi Radresa. L'acusada sabia que la Maria Carme vivia sola i assegurava que tenia una gran quantitat de diners en efectiu a casa seva. Nicolau MorellEugenio Pérez van ser els homes encarregats de perpetrar l'assalt, però no van aconseguir que Maria Carme els obrís la caixa forta i la van deixar lligada i amb la boca tapada. La víctima va morir per asfíxia.

No va poder pagar la fiança

Els Mossos van detenir els quatre implicats, i Consol Jacome va ingressar a presó el desembre del 2020, tres mesos després de cometre’s el crim. Un any després, tant la Consol com el seu marit van donar la seva versió als jutjats a petició del seu advocat, que volia demanar la llibertat per a Consol.

Segons El Punt Avui, l'Audiència li va atorgar la llibertat el passat juliol, però no ha sortit fins ara perquè no podia pagar la fiança, que era de 15.000 euros. Després de negociar als jutjats, el seu advocat va aconseguir que la rebaixessin a 7.500, que sí que ha pogut pagar.

Segons el diari esmentat, se li va concedir la llibertat, ja que l'Audiència considerava que ella no podia preveure que l'assalt acabaria amb l'assassinat de Maria Carme, tot i que encara es veuen indicis que li atribueixen la planificació del robatori amb violència. Jordi Radresa, Nicolau Morell i Eugenio Pérez continuen a la presó.