Un lleopard irromp en un tribunal de l'Índia. El felí de grans dimensions ha entrat aquest dimecres per la tarda a la cort de Ghaziabad, al costat de Nova Delhi, davant una fort commoció dels advocats i assistents. Ha atacat diverses persones, ferint un total de cinc, dels quals es desconeix l'estat que es troben en aquests moments. L'animal ha intentat ser reduït inicialment pels guardes forestals, però no han aconseguir enxampar-lo. Per això, les autoritats s'han vist obligades a trucar un altre equip de la ciutat propera de Meerut. Aquests han arribat amb dards tranquil·litzants i l'han sedat per emportar-se'l de l'edifici.

 

Així ha estat la captura del lleopard al tribunal de l'Índia

En les imatges fetes públiques a xarxes socials i per la televisió NDTV, que va emetre vídeos enregistrats pels testimonis de l'incident, s'observa com el lleopard accedeix pels passadissos de l'edifici i un grup d'homes, armats amb pals i eines agrícoles intenten reduir-lo. L'animal, en sentir-se atacat, salta contra un d'ells i aquest li dona un cop de bastó que el deixa al terra, però el felí no triga molt en aixecar-se i tornar a passejar per la cort de Ghaziabad. Dels cinc ferits, un ha patit una esgarrapada en un costat del cap i ha sortit sagnant del tribunal.

"Vam portar xarxes de niló i vam aconseguir arraconar-lo, després vam trucar al departament forestal", ha explicat a EFE el comissari adjunt de Ghaziabad, Dinesh Kumar. Ell mateix ha confirmat que l'animal ha accedit aquest dimecres cap a les quatre de la tarda, hora local, i ha ferit "al menys" cinc persones. Els assistents a la cort, no obstant, van aconseguir refugiar-se darrera d'unes reixes de metall i que, en un vídeo difós, pot veure's com el lleopard gruny a la persona que l'està gravant. 

Atacs de grans felins a les ciutats

Tot i que no existeix un cens actualitzat de lleopards a l'Índia, les últimes dades oficials del 2018 senyalen la presència d'uns 12.000 exemplars en reserves forestals del país. La Fundació per la Vida Salvatge a l'Índia (WTI) calcula que hi ha uns 50.000. En qualsevol cas, els atacs de lleopards i tigres es produeixen en ocasions en entorns urbans, cosa que segons organitzacions ambientals es degut a la progressiva destrucció dels hàbitats d'aquests animals i la urbanització d'espais que abans eren reserves naturals o boscos.