Fatídic accident en un zoològic. Un nen de 6 anys ha mort aquest dilluns al vespre després de ser atacat feroçment per un lleó a la Franja de Gaza. El petit va rebre una urpada i diverses mossegades de l'animal a través dels barrots de la gàbia, segons ha informat la policia de l'àrea de Jan Yunis, al sud d'aquest enclavament costaner governat de facto pel moviment islamista Hamàs. Però el gran felí, que es troba engarjolat, sembla que només va reaccionar perquè el nen va saltar-se totes les mesures de seguretat que hi ha al recinte.

"Va apropar-se a la gàbia del lleó fins arribar a una zona perillosa. Amb una pota, el felí va colpejar el nen al cap i el va ferir greument", ha explicat la policia en un comunicat. Hamada Iqtiet, de només 6 anys, sembla que va enfilar-se per la tanca des d'on s'obliga a veure per seguretat els animals en aquest zoològic d'Asda i va acabar cara a cara amb el gran felí. El nen va ser assistit al recinte i traslladat poc després al Complex Mèdic Nasser en estat crític i, hores més tard, es va anunciar la seva mort per les greus ferides.

Amuntegats i abandonats: així viuen els animals als zoològics de Gaza

El cas de Hamada Iqtiet de 6 anys és la primera mort per l'atac d'un lleó a l'empobrida Franja de Gaza. Després que Hamàs va prendre el control de l'enclavament l'any 2007, diversos lleons van ser importats des de països africans a través de túnels que van excavar-se sota la frontera entre Gaza i Egipte.

Des d'aleshores, els animals dels zoològics de la regió palestina han patit els efectes de les diverses escalades bèl·liques amb Israel i molts d'ells, a més, viuen amuntegats i en condicions insalubres i d'abandonament. Aquestes situacions als zoològics de la Franja de Gaza han estat denunciades en diverses ocasions per organitzacions protectores dels drets dels animals.