La reina de les tapes és la truita de patates. És un dels plats que es pot trobar a la barra de tots els bars que valen la pena d’Espanya. I la majoria de gent l’acompanya amb una mica de pa -amb tomàquet, si és a Catalunya- i, també gairebé de manera obligada, amb una canya de cervesa

Un restaurant de Madrid s’ha convertit en viral per una estratègia dels seus responsables per fer caixa: cobrar el pa a preu d’or de manera “obligada”. És el que ha denunciat una periodista a Twitter penjant el tiquet de al consumició que va fer el mes d’octubre en aquest restaurant de la Gran Via de Madrid. 

Truita, canya… i el pa per 2,30 euros

Tal com es pot veure al tiquet, que ha corregut com la pólvora per Twitter, va demanar un pintxo de truita, una canya i un cafè, però li van cobrar també 2,30 euros pel pa.

Quan va demanar explicacions, la cambrera li va dir que sí que és cert que ella no havia demanat el pa, però que era “obligat” amb la truita de patates. Amb la prova del tiquet, la periodista Paz Alvárez, ho ha denunciat a Twitter: “Li dic a la cambrera que no he demanat pa i em diu que el pa és obligat. Això ja em sembla que passa de castany fosc, no?” 

dintre Primera Tiquet

Imatge del tiquet del restaurant La Primera, al centre de Madrid / Paz Álavarez

En total Álvarez va pagar 14,10 euros per un cafè sol (2,80 euros), una truita (4,5 euros), una canya (4,5 euros) i el pa de la discòrdia (2,3 euros). Els preus són elevats, i la periodista segur que sabia en quin restaurant va entrar, un situat en una de les artèries més importants de la capital d’Espanya, però la jugada del pa va sorprendre la periodista, que va publicar el tiquet a Twitter.

És obligat pagar el pa?

El debat no s’ha fet esperar a xarxes, sobretot, sobre aquest estrany concepte de convertir en obligat consumir pa. 

Pocs usuaris que han comentat la publicació de Paz Alvárez entenen que sigui obligat haver de demanar pa per menjar un pintxo de truita, però també asseguren que si el va demanar i surt a la carta, hauria de pagar. Revisada la carta que té el restaurant La Primera publicada a la seva pàgina web sí que consta la tapa de truita, al mateix preu que al tiquet viral, però no el pa.

Tiquets virals de restaurants i bars

Aquest tiquet que s’ha fet famós del bar de la Gran Via de Madrid no és el primer ni el darrer. Aprofitant les xarxes socials, els clients de bars que s’han sentit estafats o que no entenen alguns dels càrrecs que han de pagar en el seu compte troben una bona manera de fer-ho públic i denunciar-ho.

fora BarImperial Tiquet

Imatge del tiquet del bar Imperial, a Benavent, on cobren 0,20 € per cada viatge a la terrassa / ElCaso.cat

A Madrid fa pocs dies un client va denunciar que li havien cobrat 9 euros per dues canyes de cervesa i a Zamora van denunciar que un bar cobrava 20 cèntims d’euros per cada cop que el cambrer sortia a la terrassa a portar alguna consumició.