Un accident poc habitual deixa inconscient i greument ferit un home que passejava pels carrers d'Eibar, a Guipúscoa. Un jove ha estat detingut pels agents de l'Ertzaintza a la localitat basca per llançar, presumptament, un sofà per la finestra d'un tercer pis. El problema, més enllà de l'insòlit succés, no és que el moble es precipités al carrer des d'aquesta alçada, sinó que va caure sobre un vianant que va quedar inconscient i amb lesions de gravetat a conseqüència de l'impacte. 

Els fets van succeir sobre les nou del matí d'aquest dilluns, segons ha informat el Departament de Seguretat del País Basc. Diversos testimonis, en veure caure el moble de grans dimensions al carrer i aixafar l'home, han alertat a la policia basca del que havien vist. A més, han sol·licitat la presència d'una ambulància al lloc per atendre el ferit, que es trobava estirat al terra d'un carrer del barri d'Ipurua. La víctima, de 64 anys, ha estat traslladada ràpidament a l'Hospital Donostia en estat greu, mentre els agents han localitzat a les immediacions la butaca, que ja havia estat retirada per una altra persona cap a un punt d'escombraries proper, per tal de no quedar al mig de la via després de l'incident.

Detingut un jove de 21 anys pel llançament del sofà des d'un tercer pis a Eibar

Els policies bascos, després que s'emportessin l'home ferit de gravetat a l'Hospital Donostia, han intentat donar amb l'autor dels fets, segons les versions aportades pels testimonis presencials. Poc després l'han identificat. Un jove de 21 anys ha estat detingut per l'Ertzaintza com a presumpte autor del llançament del sofà i està acusat d'un delicte de lesions per imprudència greu i traslladat a dependències policials. En aquests moments continua arrestat a comissaria i s'espera que pròximament sigui posat a disposició judicial del jutjat i el magistrat corresponent.