Els lladres de tombes han agafat el Cementiri Municipal de Lleida com el seu blanc d'acció. El passat diumenge, més de mig centenar de nínxols van ser profanats, presumptament, en cerca de joies i altres objectes de valor que poguessin trobar a les sepultures de la part més antiga del cementiri. La Guàrdia Urbana de Lleida i els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació, segons han informat des de la Paeria, per localitzar, identificar i detenir els autors d'aquests actes vandàlics. 

En concret, i segons fonts municipals, l'alarma del recinte va saltar el passat diumenge quan faltaven pocs minuts per a les deu del vespre. El 112 va activar una patrulla de la policia municipal de la capital del Segrià, però, quan hi van arribar, els presumptes lladres ja no hi eren, i els agents no van poder detectar cap incidència. No va ser fins al matí de l'endemà, aquest dilluns, que els treballadors del cementiri es van adonar que algú havia profanat fins a 59 nínxols

Els serveis tècnics del Cementiri Municipal van iniciar immediatament les tasques de reparació, després d'avisar a l'Ajuntament del que havia passat. Els nínxols vandalitzats pertanyen a les zones més antigues del cementiri, en concret, als departaments de Santa Cecília, Sant Josep i Sant Miquel; la majoria d'aquestes tombes corresponen a inhumacions de fa 70 o 100 anys. Aquest aspecte fa complicat trobar als propietaris d'algunes d'elles, tot i que des de Salut Pública han iniciat els tràmits per poder trobar tota la informació possible. 

La Paeria denuncia els fets 

L'Ajuntament de Lleida, com a propietari del cementiri, ha presentat una denúncia formal, i ha demanat que els propietaris, en cas que es trobin, també ho facin. A més a més, s'han compromès a reforçar els sistemes de seguretat del Cementiri Municipal i han comunicat la situació als portaveus dels diversos grups municipals. Per la seva part, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha expressat que és "absolutament lamentable que l'incivisme ens obligui a esmerçar recursos de totes i tots per reforçar la seguretat on la gent hauria de reposar en pau". 

cementiri de lleida (1)
Els nínxols vandalitzats són de la zona més antiga del cementiri / Ignasi Gómez, ACN.