Un robatori poc habitual a Puertollano (Ciudad Real): planegen sostreure una pistola amb una altra arma de foc. Sis lladres reincidents van acorralar un home que portava un revòlver de nou mil·límetres Parabellum quan tornava al seu domicili, després de realitzar pràctiques de tir en una galeria de la ciutat. La Policia Nacional ha detingut els presumptes autors del robatori amb violència i, a més, han apuntat que havien dissenyat un pla "perfectament ordit en el qual cadascun d'ells exercia un rol". I, així va ser, després d'electrocutar i reduir la víctima amb una pistola tàser

Cop planificat, pistoles i descàrregues elèctriques

Però abans d'això, tot va començar amb una sèrie de vigilàncies que els autors intel·lectuals del robatori, pare i fill, van portar a terme sobre el propietari de les armes. El van seguir tant a la galeria on realitzava les pràctiques de tir, com a les entrades i sortides del domicili. La intenció era sorprendre'l a la porta de casa seva per immobilitzar-lo i obligar-lo a accedir a l'habitatge, on tenien previst fer-se amb totes les pistoles que guardava. Segons la Policia Nacional, volien vendre totes les armes més tard al mercat negre

Així, doncs, van fixar una data específica per donar el cop mestre. Van organitzar-se i tres dels integrants de l'organització van esperar a la víctima a l'entrada de casa seva. Quan la víctima va arribar amb el seu vehicle, va ser abordada per un jove que li va propinar diverses descàrregues elèctriques amb una pistola tàser. L'home va caure al terra atordit i va fer-se una ferida al front. D'aquesta manera, el lladre va fer-se amb el revòlver de nou mil·límetres Parabellum que duia a sobre.

Investigació i detenció dels sis lladres violents

Tanmateix, no van aconseguir accedir a l'habitatge de l'home, atès que uns vianants van presenciar els fets i van increpar-lo. Això va provocar que aquest fugís a corre-cuita del lloc en un vehicle on l'esperaven dos membres més del clan delictiu. L'home va aconseguir recuperar-se i la Policia Nacional va iniciar una investigació. Finalment, els agents han detingut a l'autor material del robatori i han localitzat el cotxe utilitzat per escapolir-se, on era la pistola tàser, munició diversa, dos telèfons mòbils, així com un passamuntanyes, brides i cordes amb les quals tenien la intenció d'immobilitzar a la víctima.

Els investigadors de la Policia Nacional també van identificar poc després els altres cinc integrants de la banda de Puertollano, entre els quals es trobaven els autors intel·lectuals del cop: un pare i el seu fill. Tots eren delinqüents reincidents que van ser detinguts i posats a disposició judicial. També van aconseguir recuperar l'arma de nou mil·límetres Parabellum sostreta durant aquest violent robatori.