Caçats els lladres que durant l’inici d’aquest mes de juliol han assaltat dotze oficines bancàries a Barcelona, un al Prat de Llobregat i un a l’Hospitalet de Llobregat. Els detinguts són tres homes de 21, 36 i 47 anys, que ja estan en llibertat amb càrrecs. Segons ha detallat avui Mossos d’Esquadra, la investigació es va iniciar a finals de febrer quan van tenir coneixement d’un robatori amb força en una oficina de CaixaBank de Sarrià-Sant Gervasi. Aprofitant la nit, fora d’horari comercial, dos homes van accedir a l’establiment amb un martell i a cops van trencar la vidriera i hi van entrar per robar, sobretot, aparells electrònics.

Vídeo del robatori en una de les oficines assaltades, a Barcelona

 

Després d’aquest assalt, els Mossos van detectar-ne diversos més, gairebé una desena, i tots amb el mateix modus operandi. L’objectiu també sempre era el mateix. Robar mòbils, tauletes, ordinadors, entre altres objectes que hi havia a l’interior de les oficines. Les imatges de les càmeres de seguretat d’aquests assalts no generaven cap mena de dubte, i tot indicava que els autors dels robatoris eren sempre els mateixos. 

Identificats gràcies a les càmeres

A través de l’anàlisi de les càmeres de seguretat de les entitats assaltades els investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi van poder identificar els autors. Els van poder identificar també gràcies a la revisió de les imatges de les càmeres de seguretat dels dies abans, quan els havien detectat, preparant els fets, van accedir a l’entitat quan estava oberta al públic. Els treballadors de l’oficina també els van poder identificar.

Els Mossos van poder entrar en dos pisos que tenien els autors i on van trobar indicis que els relacionaven amb la més d’una desena de robatoris a bancs. Arran d’aquests escorcolls, també s’ha pogut establir la participació dels arrestats en un dotzè robatori amb força en una òptica al mes de maig també a Barcelona. Tot i que se’ls pot relacionar amb més d’una desena de robatoris i que són estrangers, per tant, que poden escapar de Catalunya, després de passar a disposició judicial el jutge de guàrdia en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.