Dos homes van deixar sense connexió telefònica diverses masies i nuclis aïllats del municipi de Ginestar (Ribera d'Ebre). Els individus van furtar 125 metres de cable de coure de la línia de telèfon aquest dilluns al vespre. Els agents dels Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que s'estava produint la sostracció del material en una zona rural entre aquesta localitat i la veïna de Rasquera, causant afectacions al servei. Els policies van desplaçar-se fins al lloc proper on semblava que hi era l'avaria i van veure dos persones amb una furgoneta pujant per un camí, a l'altura del punt quilomètric 52 de la carretera C-12.

Detinguts, però en llibertat a l'espera de passar a disposició judicial

Els dos homes, de 52 i 30 anys, respectivament, van ser aturats i escorcollats per la policia catalana. A un d'ells li van trobar un ganivet i cinta aïllant a la butxaca. Durant el registre del vehicle, els agents van recuperar el cable sostret (un total de 125 metres de longitud), així com diverses eines: un cutter, tisores de podar, un tornavís, guants, brides i grampons per escalar els pals. Per tot això, i davant dels fets, van quedar detinguts. Els Mossos d'Esquadra han obert diligències contra els arrestats pels presumptes delictes de furt, danys i desordres públics.

Els dos suposats lladres de cable de coure telefònic, no obstant, han quedat en llibertat a l'espera de ser citats a declarar pel jutjat d'instrucció de Gandesa (Terra Alta), després que l'arrest quedés sense efecte. Els robatoris de coure són més freqüents del que sembla, especialment en infraestructures ferroviàries o empreses especialitzades o de telecomunicacions. Així, doncs, un dels últims furts va donar-se el juny del 2022 a Girona, amb un cablejat valorat en 133.000 euros, un altre al Penedès a l'estiu també, on extreien el coure dels fanals, o a Puiggròs (Les Garrigues) que el novembre va quedar-se sense telèfon fix i Telefònica va presentar denúncia per la sostracció d'un quilòmetre de material.