El lladre dels paperets cau a Granollers (Vallès Oriental). Un home de 46 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra com a suposat autor d'un total de tretze furts pel mètode underpaper a la capital comarcal. Els fets van tenir lloc durant el darrer mes fins que el delinqüent va ser arrestat aquest dissabte 27 d'abril a la ciutat. El primer cas del qual va tenir coneixement la policia catalana va produir-se el passat 10 d'abril en una botiga del barri de Sant Miquel, on l'individu va sostreure un telèfon mòbil a la treballadora de l'establiment.

Com robava amb un full de paper?

El nom que designa aquest mètode, underpaper, té a veure amb que el lladre utilitza algun tipus de full de paper per cobrir l'objecte que ha seleccionat de tota la botiga (o qualsevol altre lloc) i alhora per distreure la víctima amb alguna excusa, com demanar informació. Quan ha aconseguit les dues, el delinqüent retira el full i s'emporta també l'objecte ocultant-lo amb el mateix paper. Aquest tipus de furts són també freqüents a Barcelona ciutat, especialment entre els delinqüents que aprofiten les distraccions dels turistes per emportar-se objectes de valor.

 

I així, fins a tretze vegades. A partir del primer cas documentat el passat 10 d'abril, es va obrir una investigació que va permetre relacionar l'autoria del sospitós a dotze fets més. En tots els casos l'arrestat va fer servir el mateix modus operandi i no es va moure gaire perquè els furts es perpetraven a la mateixa zona de Granollers. Això va crear alarma social entre els veïns, cosa que va fer fins i tot activar un dispositiu especial de la unitat del Grup de Delinqüència Urbana de la capital comarcal.

Els Mossos d'Esquadra, poc després, van localitzar i detenir l'home de 46 anys que actuava a moltes botigues del barri per aquest mètode conegut com underpaper. La investigació policial, però, continua oberta.