Nou robatori violent per sostreure un rellotge de luxe a un turista al centre de Barcelona. Un home de nacionalitat estatunidenca, que viatjava amb la família, ha estat assaltat quan sortia del seu hotel situat a la Via Laietana, a l'altura del número 49. Els fets, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, van succeir el passat 18 de febrer sobre dos quarts de nou de la tarda quan un individu, el lladre, de 35 anys i nacionalitat algeriana, li va arrabassar d'una forta estrebada el rellotge que portava al canell, valorat en més de 5.000 euros. La Policia Nacional va aconseguir detenir-lo, després de ser alertats els agents per una multitud que cridava: "Al lladre! Al lladre!".

Així va ser el violent robatori del rellotge de luxe a Barcelona

L'agressor es va abalançar sobre la víctima, el va agafar pel canell i donant una forta estrebada li va robar el rellotge. Tan extrema va ser que li va arribar a trencar la corretja i va empènyer, en paral·lel, el turista a terra per sortir fugint. Però, en aquell precís instant, es van succeir dues complicacions per al lladre: la primera, que la Prefectura Superior de la Policia de Catalunya es troba molt pròxima a l'edifici de l'hotel, i la segona, que la gent va començar a cridar i va perseguir el delinqüent per l'avinguda barcelonina. La cridòria va alertar els agents que hi havia molt a prop d'allà, que es van desplaçar de manera immediata donant ordres d'"Alto Policia!" a les quals l'agressor va fer cas omís.

El lladre continuava corrent i, fins i tot, va accelerar la marxa. Això va provocar que els agents de la Policia Nacional haguessin de perseguir-lo a la cursa. Van aconseguir interceptar-lo pocs metres després, el van identificar i va quedar detingut. A més, els policies van recuperar el rellotge, valorat en més de 5.000 euros, que va ser retornat al turista estatunidenc, com el seu legítim propietari. D'altra banda, els familiars de la víctima es van apropar i van reconèixer el lladre, malgrat que els havia abordat per darrere per cometre el robatori de forma violenta.

Els ciutadans, curiosos, envolten el lladre detingut per la Policia

Els robatoris a Barcelona, d'altra banda, són un delicte recurrent que s'ha fet molt visible els últims anys, especialment cap a turistes que visiten per oci la ciutat. No és estrany que al voltant de l'home detingut, de 35 anys i nacionalitat algeriana, s'aglutinessin un gran nombre de ciutadans curiosos mentre els testimonis explicaven als agents el que havia succeït. Els policies nacionals van haver de separar les persones allà congregades per assegurar la zona, una vegada havien agafat el lladre, que no parava de cridar, mostrant una actitud molt violenta. Un segon equip policial va assistir la víctima, que no va necessitar serveis mèdics, i li va tornar el rellotge poc després. L'arrestat està acusat d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i ha estat posat a disposició judicial.