Detenen una altra vegada el 'lladre de la burundanga', un delinqüent multireincident que droga a les seves víctimes per robar als bars: ha estat arrestat a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i, tot i els seus nombrosos antecedents, ja està en llibertat.

Robatori amb violència a l'Hospitalet de Llobregat

La investigació, en mans dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet de Llobregat i de Gavà (Baix Llobregat) dels es va iniciar el 4 d’agost quan el propietari d’un bar del barri de Santa Eulàlia, de l’Hospitalet de Llobregat, va perdre la consciència després de prendre un cafè al seu local.

Va despertar a l’hospital i, davant la sospita que algú hagués pogut manipular la seva beguda amb algun fàrmac, va ser sotmès a una analítica que va confirmar que havia ingerit algun tipus de sedant. Posteriorment, la víctima va comprovar que li havien robat els diners que guardava a l'establiment.

Ladron Burundanga / Cedida

Les imatges de les càmeres de seguretat d'un bar de mesos enrere amb el lladre de la burundanga / Cedida

Els agents van iniciar les primeres gestions per determinar com s’havien produït els fets i van localitzar alguns clients habituals de l’establiment que van aportar dades sobre un home que havia actuat de manera sospitosa, moments abans que propietari del bar perdés la consciència.

El lladre ja havia estat detingut mesos enrere al districte de Sants

L’estudi de les informacions obtingudes va permetre als investigadors identificar el principal sospitós, un home que el qual ja havia estat detingut mesos enrere, al districte de Sants-Montjuïc per robatoris similars: un home de 47 anys i natural del Marroc.

Mentre els investigadors intentaven obtenir nous indicis i localitzar el sospitós, van tenir coneixement d’un robatori de les mateixes característiques a Castelldefels (Baix Llobregat). També en aquesta ocasió el propietari d’un bar va perdre la consciència després de consumir una beguda i, amb el mateix modus operandi, li van robar els diners i va haver de ser atès en un hospital per problemes de coordinació i consciència. Una analítica també va confirmar que la víctima havia ingerit algun tipus de fàrmac sedant.

En el cas de Castelldefels, els agents van comptar amb la gravació de les càmeres de videovigilància de l’establiment i altres indicis rellevants que van permetre determinar que es tractava del mateix sospitós que s’investigava pel robatori a l’Hospitalet de Llobregat.

El 'lladre de la burundanga' està en llibertat

Un cop recollits tots els indicis, les unitats d’investigació de l’Hospitalet de Llobregat i de Gavà van establir un dispositiu conjunt per localitzar i detenir el sospitós. El dimarts 17 d’agost, el presumpte autor dels robatoris va ser detingut a l’Hospitalet de Llobregat.

A l’escorcoll, duia a sobre dos pots amb algun tipus de substància química, pendent d’anàlisi, i que presumptament utilitzava per sedar les seves víctimes. El detingut va passar a disposició judicial i se’n va decretar la llibertat amb càrrecs: està acusat de ser l'autor de dos delictes de robatoris amb violència.