Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres un home com a presumpte autor de dos atracaments en supermercats de Lleida. L'acusat cometia els robaments poc abans que els establiments tanquessin al públic, utilitzant una pistola simulada.

La investigació va determinar que els dos atracaments havien estat perpetrats per la mateixa persona i que el lladre era un conegut policial que, pel seu historial delictiu, estava considerat com una persona d'extrema perillositat.

Atraca dos supermercats de Lleida

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, el detingut, acusat de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, és un home de 51 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut.

Detingut / GatoDesing

Detingut / GatoDesing

El primer dels atracaments va ser comès el 13 d'abril en un supermercat de l'avinguda Prat de la Riba de Lleida, on al voltant de les 20:50 hores va entrar un individu amb la cara tapada i esgrimint una presumpta arma de foc. Després d'intimidar i agredir una treballadora, va agafar la recaptació de dues caixes enregistradores i va fugir ràpidament del lloc.

El dia 19 d'abril, sobre les 20:55 hores, es va produir un atracament molt similar a l'anterior en un supermercat del carrer Jeroni Pujades de Lleida, en el qual l'atracador va sostreure la recaptació de l'establiment uns minuts abans que aquest tanqués el públic.

Després de diverses diligències d'investigació i escoltes telefòniques, el presumpte autor dels atracaments ha estat localitzat avui, al voltant de les 14:00 hores, a la Rambla d'Aragó de Lleida, i ha estat detingut.

Els Mossos d'Esquadra han trobat la roba i arma utilitzada

Poc després de la detenció, els Mossos han localitzat la roba i l'arma utilitzada en els robatoris, que era una pistola simulada.

El detingut, que té antecedents, passarà demà a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Lleida.