Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 19 anys relacionat amb una agressió homòfoba que va rebre un home gai de 42 anys de Reus a Barcelona el passat 5 de juny.

Els fets van passar al passeig de Santa Madrona, a la capital de Catalunya, quan la víctima va ser assaltada per un grup de lladres que s'havien fet forts fent robatoris violents a la zona propera a les fonts màgiques de Montjuïc. El detingut és un noi de nacionalitat marroquina, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

El passat 5 de juny, la víctima va ser agredida pel detingut i una segona sense cap motiu aparent mentre caminava sol pel passeig de Santa Madrona, a Montjuïc. Mentre un dels agressors agafava la víctima pel coll, l'altre li va donar dos cops de puny a la cara fins que el va fer caure a terra i, un cop a terra, el va continuar agredint al mateix temps que l'insultaven per la seva condició sexual.

Finalment, la víctima es va poder desfer dels seus agressors, i va fugir del lloc. Fruit de les lesions, va requerir assistència mèdica i va presentar denúncia per l'agressió, explicant també els comentaris homòfobs que va rebre mentre rebia els cops.

A més de facilitar seguiment a la víctima des de la comissaria de Reus, els Mossos d'Esquadra també van informar dels fets a la Fiscalia d'Odi. Fa una setmana tres nois també van ser agredits a la zona del carrer del Foc, a la falda de Montjuïc, per un home que estava fent esport a l'aire lliure.

Lladres que trien les víctimes per la seva condició sexual

Els investigadors han pogut determinar que el detingut forma part d'un grup de delinqüents que es dedicava a cometre robatoris a Sants, i més concretament a la zona de la muntanya de Montjuïc, i no descarten que seleccionessin les seves víctimes per la seva condició sexual.

A banda de l'atac per un delicte d'odi, al detingut se li atribueix també un robatori amb força en un domicili de Barcelona, que va cometre la nit del 12 de maig mentre la víctima dormia a casa seva i un robatori violent comès el 4 de juny a Montjuïc.

Els membres del grup del detingut, actius lladres a la zona de Montjuïc

A més, els investigadors han pogut identificar dos dels altres membres del grup, dos joves de 19 i 21 anys, que estan pendents de detenció. Tots ells haurien comès diversos robatoris violents en aquesta zona, segons els Mossos d'Esquadra.

L'altre robatori violent comès per aquest grup va tenir lloc, segons els agents de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Sants, el 4 de juny, sobre la una de la matinada, quan la víctima caminava sola i va ser assaltada des del darrere amb una forta empenta que el va fer caure a terra i el van amenaçar amb una arma blanca per sostreure-li el mòbil. Els Mossos estan treballant per detenir-los.

En llibertat amb càrrecs

Com és habitual, tot i antecedents que té i tots els fets delictius que els Mossos poden imputar al jove, després de passar a disposició judicial el passat 13 de juliol, ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera que sigui citat pel jutge que porta el cas.