Una dona que viatjava des dels Estats Units a Hawaii es posa de part en ple vol. No sabia que estava embarassada.

Dona a llum en ple vol a Hawaii

Lavinia Mounga, de Utah, als Estats Units, va pujar a bord d'un avió que feia el trajecte des de Salt Lake City fins a Honolulu, a Hawaii, amb la seva família. De sobte, es va posar de part en ple vol, deixant bocabadats els passatgers que hi viatjaven.

Va requerir l'assistència de la tripulació i gràcies als empleats i a alguns passatgers va donar a llum un bebè sa i estalvi. Una jove que també era a l'avió, va gravar el procés, des del nerviosisme davant el fet d'un part imminent fins als aplaudiments quan el petit va néixer.

Julia Hansen s'ha fet viral a TikTok amb el seu vídeo, on se senten els anuncis que fan des de la cabina del pilot i es veu finalment com la mare i l'acabat de néixer baixen de l'avió un cop aterren. El primer era una crida als viatgers que fossin sanitaris perquè ajudessin en el part.

Metges i infermeres a bord

I, per pura casualitat, va resultar que hi havia a bord el doctor Dale Glenn, metge de medicina familiar i les infermeres de l'UCI de l'Hospital de Kansas Lani Bamfield, Amanda Beeding i Mimi Ho.

Gràcies als passatgers professionals de la salut, el part va sortir bé i el petit va ser anomenat Raymond Mounga, que va rebre una excepcional benvinguda per part dels ocupants de l'avió.

Bebe avion  Twitter

Es posa de part en ple vol a Hawaii perquè no sabia que estava embarassada / Twitter

Un rellotge intel·ligent va ser l'eina per controlar les vitals del bebè. "No sé com una pacient ha tingut tanta sort de tenir tres infermeres de cures intensives neonatals a bord del mateix vol quan es posa de part d'emergència, però aquesta era la situació", ha explicat el doctor Glenn, que després de donar la benvinguda a l'infant posava feliç al costat d'ell i la seva mare en una foto per al record.

No sabia que estava embarassada

Des de la cabina també es van comunicar els avenços del part fins que va acabar bé i van aterrar tres hores després.

La gran incògnita era com podia ser que la dona hagués decidit pujar a l'avió estant en un estat tan avançat de l'embaràs, ja que estava de més de sis mesos.

La mateixa tiktoker ho explica en un segon vídeo al seu compte: el pare de la Lavinia i avi del bebè va explicar a la noia que ningú sabia que estava embarassada, ni tan sols ella.

De fet, l'inesperat part ha enxampat els pares sense recursos i han llançat una recaptació de diners per a poder criar el petit Raymond.