La nova era digital i les xarxes socials han implicat nous llocs de treball en els quals moltes persones són capaces de guanyar-se la vida còmodament. És el cas dels influencers, que són la imatge de moltes marques per la seva tasca de producció de contingut a les plataformes digitals.

Moltes d'aquestes persones s'han convertit en ídols de les masses. Alguns d'ells van començar pujant vídeos a plataformes com YouTube i a poc a poc van aconseguir guanyar molts seguidors i diners, fent que les marques s'interessessin i apostessin per molts d'ells.

TikTok és una xarxa social en la qual tenen un perfil molts d'aquests influencers. Aquesta plataforma s'especialitza en vídeos curts de menys d'un minut. Molts d'ells són acompanyats d'algun filtre, música o un àudio divertit.

La història de Kat Norton

La influencer nord-americana Kat Norton va explicar les com va decidir començar a treballar en TikTok i per què va triar deixar enrere la seva antiga vida per centrar-se a les xarxes socials en el podcast Decoder de The Verge.

Norton, de 27 anys, va començar a pujar vídeos a TikTok fa un any i mig en un perfil anomenat Miss Excel. A les seves publicacions publicita els cursos que ven per aprendre a dominar el popular programa Excel.

Es tracta d'un programa molt utilitzat en molts àmbits professionals, però moltes persones se senten incòmodes amb ell, ja que no és massa intuïtiu i requereix un coneixement ampli per poder treballar amb ell correctament.

kat norton 2

Kat Norton / Instagram

Ella grava prèviament els seus vídeos tutorials sobre l'Excel i altres programes desenvolupats per l'empresa Microsoft. Els ven a un preu de 250 euros. Actualment, té uns 680.000 seguidors i gairebé 1,4 milions de likes a la plataforma TikTok. Va parlar sobre com produeix els seus vídeos: "Dissenyo cada vídeo perquè sigui el més entretingut possible. Els gravo jo i intent transmetre tota la meva energia. Aquests cursos són com els meus nadons i han funcionat de meravella al mercat", va comentar.

Norton treballava com a consultora i utilitzava l'Excel diàriament. Va decidir donar un canvi total a la seva vida per dedicar-se plenament a les xarxes socials i sembla que l'aposta li ha sortit molt bé.

Com va decidir començar?

Kat Norton va explicar com va decidir iniciar-se en el món de les xarxes socials, comenta que va ser per avorriment durant la pandèmia i tot va anar evolucionant: "Tenia molt temps lliure i vaig començar a treballar en la meva mateixa", va dir.

Li va advertir la seva mare que "anava a ser molt rica", ja que veia futur en el que estava fent. També va decidir comentar la que creu que és la clau del seu èxit: "La gent vol veure coses que els facin vibrar. Volen veure coses que els facin ser feliços, els donin energia i els inspiri", va dir.

També diu que no sap què farà en un futur. De moment la seva feina l'està fent guanyar "sis xifres" diàriament, per la qual cosa tot apunta que seguirà endavant amb el seu projecte en TikTok.