El davanter del Real Madrid, Karim Benzema, és culpable del cas Valbuena: sent còmplice del xantatge cap al futbolista Mathieu Valbuena, extorsionat amb un vídeo sexual. Per aquest mateix motiu, haurà de pagar una multa de 75.000 euros i, a més a més, té una pena d'un any de presó.

Karim Benzema va trucar a Mathie Valbuena sent còmplice del xantatge del vídeo sexual

Els fets es remunten  a l'any 2015 quan Karim Benzema va trucar a Mathie Valbuena, jugador de l'Olympiacos  que en el moment dels fets jugava al Lyon, per extorsionar-lo dient-li que tenien un vídeo sexual seu. Valbuena va portar aquest cas als jutjats de Versalles amb cinc persones acusades d'aquesta extorsió, entre les quals es trobava Karim Benzema, que ha estat l'única persona que no ha anat fins a França durant el judici sota el pretext dels seus compromisos laborals.

Un dels extorsionadors és amic de Karim Benzema

Mathieu Valbuena va ser extorsionat sota l'amenaça de difondre vídeo sexual: li demanaven diners i, si no els donava, l'amenaçaven de difondre la gravació amb totes les conseqüències que això suposaria. Valbuena s'hi va negar i un dels extorsionadors, que era amic de Karim Benzema, li va demanar al davanter del Real Madrid que li truqués per seguir amb el xantatge i ell ho va fer.

Tot i que Benzema assegura que la trucada va ser per alertar-lo del perill del vídeo com a "bon amic", la resolució judicial ha determinat que ho ha fet per espantar-lo i que cedís a les peticions dels extorsionadors, sent així còmplice del xantatge.

Karim Benzema / Twitter ActuFoot_

Karim Benzema ha estat condemnat a un any de presó i a pagar una multa de 75.000 euros pel cas Valbuena / Twitter ActuFoot_

"Si volia ajudar-me i tenia un amic de l'ànima que ho podia fer, només havia de demanar que destruïssin el vídeo"

"Si volia ajudar-me i tenia un amic de l'ànima que ho podia fer, només havia de demanar que destruïssin el vídeo", explica Mathieu Valbuena indignat. L'acusació demanava 7 anys de presó i 15.000 euros de multa per Mustapha Zouaoui, a qui consideraven el líder de la trama. Per Axel Angot, la persona que va aconseguir el vídeo i que, a la vegada és l'única persona que va reconèixer els fets, demanaven 18 mesos de presó i 15.000 euros de multa. Per Younes Houass, a qui acusaven d'haver actuat com a intermediari, demanaven 18 mesos de presó i 5.000 euros de multa. Finalment, per Karim Zenati, demanaven dos anys de presó i 5.000 euros de multa.

Condemnat a un any de presó suspesa i a pagar una multa de 75.000 euros

En un principi, Fiscalia demanava a Karim Benzema una pena de 10 mesos de presó i una multa de 75.000 euros. No obstant això, la resolució presa pel Tribunal de Versalles ha quedat en un any de presó suspesa i, per tant, tot i ser culpable, no trepitjarà la garjola, ja que la condemna ha estat de menys de dos anys. Del que no es lliurarà és de pagar la multa de 75.000 euros per ser còmplice del xantatge. El seu advocat ha anunciat que apel·larà la sentència, ja que la considera injusta.​