Un tribunal laboral del Regne Unit ha determinat que utilitzar certs insults relatius al físic, normalment dirigits als homes, també es considera assetjament sexual. La sentència deriva d'un cas en el qual, però, no es va produir assetjament ni abús sexual, sinó una baralla entre dos homes que treballaven a la mateixa empresa. Un dels homes va denunciar l'altre per l'insult que aquest últim va dedicar-li respecte a la seva falta de cabell. El tribunal ha estat deliberant durant el judici, que ha tingut lloc avui, sobre els insults que entrarien dins el delicte d'assetjament sexual. 

El tribunal determina que utilitzar "calb" com a insult contra un home és assetjament sexual

Tony Finn és un electricista veterà que va denunciar el seu cap, Jamie King, perquè aquest el va acomiadar i insultar anomenant-lo "puto calb" l'any 2019. Aquest insult va fer que Finn denunciés tant a l'empresa com al seu cap al·legant haver estat víctima d'assetjament sexual. Segons avança The Guardian, el denunciant va sentir-se molt més ofès per l'insult a la seva aparença que no pas pel fet que l'haguessin acomiadat després de gairebé vint-i-quatre anys a l'empresa.

 El tribunal, format per tres homes que, segons el diari britànic, també presentaven (i de fet han lamentat durant el judici) pèrdua de cabell, ha determinat que fer servir la paraula "calb" com a insult contra un home es considera assetjament sexual. El tribunal explica en la seva sentència que té "pocs dubtes" sobre el fet que el denunciant "sentís com una conducta no desitjada" que l'anomenessin calb de forma despectiva. El jutjat, segons recull The Guardian, va continuar la justificació de la seva decisió així: "al nostre judici, el senyor King va travessar una línia vermella en fer comentaris personals sobre l'aspecte del denunciant". 

La calvície és molt més comuna entre homes que entre dones

L'advocat de l'acusació va defensar el seu client exposant que tant homes com dones poden ser calbs i que, per tant, utilitzar aquest insult no es correspondria amb un cas d'assetjament sexual. No obstant això, el tribunal va respondre que consideraven que l'acusat tenia la intenció d'amenaçar i insultar el denunciant, tal com el mateix acusat havia admès durant el judici. A més a més, el tribunal va afegir: "és certa l'afirmació que hi ha dones i homes calbs. Tanmateix, com els tres membres del tribunal poden garantir, la calvície és molt més freqüent entre els homes que entre les dones", segons recull The Guardian. El tribunal considera, així doncs, que l'insult "calb" està "inherentment relacionat amb el sexe". 

Els jutges han determinat que l'acusat va fer el comentari amb l'objectiu de ferir emocionalment el demandant en criticar la seva aparença, emprant una paraula despectivament que és molt més comuna entre homes que entre dones. Amb tot això, el jutjat ha conclòs que el comportament de l'acusat, Jamie King, va violar la dignitat del demandant, Tony Finn, a més de crear un entorn intimidant per a ell i de fer-ho a propòsit. El jutjat ha afegit en la sentència que King va escollir "un insult relacionat amb el sexe del demandant", motiu pel qual han acceptat la demanda de Finn com un cas d'assetjament sexual. Per tot això, Tony Finn rebrà una compensació econòmica per part de la seva empresa, la quantitat de la qual encara s'ha de decidir.