La secció primera de l'Audiència Provincial d'A Coruña celebrarà dimecres, dia 2, a les 09:45 hores, el judici contra un home acusat d'atacar la seva cunyada mentre dormia pensant que es tractava de la seva dona.

La Fiscalia assenyala, en el seu escrit de qualificació que, a la matinada del 9 de gener de l'any passat, va anar al domicili conjugal en el qual residia la seva esposa (la qual li havia demanat que l'abandonés el dia 4), pensant que la mateixa anava a ser en aquest lloc.

Tanmateix, la dona es trobava a casa d'un familiar per por, precisament, al que pogués fer-li el seu marit després de la recent ruptura i privació de visites per veure la seva filla. Per això, li va demanar a la seva germana que es quedés uns dies al domicili a cuidar-se de l'àvia que residia en ell.

Què va passar?

El Ministeri Públic afirma que l'home, que no coneixia aquesta circumstància, es va dirigir al dormitori de la seva esposa, portant unes tisores que va agafar de la cuina i que va pressionar violentament contra el clatell de la seva cunyada.

Cotxe Policia Nacional EP

Cotxe de la Policia Nacional / Europa Press

No obstant això, no va arribar a fer incisió perquè no estaven molt afilades i tenir la punta roma. Quan sostenia les tisores, li va dir a la dona que l'anava a matar i el va tapar la boca i el nas, asfixiant-la fins al punt d'esvair-se lleument.

En veure's atacada, es va iniciar un forcejament en el qual va poder mossegar-li la mà dreta i ficar-li un dit a l'ull al seu agressor i aquest, al seu torn, li va clavar un cop de puny. Quan la dona va aconseguir calmar-lo, l'home va abandonar el lloc i va ser detingut unes hores després en una casa propietat dels seus pares.

L'actuació de la Policia Nacional

Aquella mateixa nit, anteriorment als fets descrits, la Policia Nacional de Ribeira, en un control preventiu, va donar l'alto al processat, confiscant-li un punyal de grans dimensions que portava amagat al seu vehicle.

D'altra banda, la Fiscalia afirma que en els últims mesos de la relació matrimonial, que va durar deu anys, el processat va amenaçar de matar la seva dona en diverses ocasions i de diferents maneres. "Dibuixant-li pistoles, posant-los cançons de mort i altres les lletres de les quals es referien a males dones, dient-la que anava a quedar-se vidu i amb la nena només per a ell, que li anava a fer una clau de karate al coll," relata, entre altres episodis.

Per aquests fets, el Ministeri Públic li imputa un delicte d'assassinat en grau de temptativa, un altre d'amenaces i un delicte de maltractaments habituals en l'àmbit familiar, pels quals demana penes que sumen 15 anys i nou mesos de presó.

Caldrà veure quina sentència s'imposa a l'acusat, encara que les evidències indiquen que l'home passarà molt de temps entre reixes.