La mare dels dos nens assassinats l’any 2019 a Godella, al País Valencià, María, ha acusat, en una declaració de contingut delirant, al pare, Gabriel, de la mort dels dos petits. El judici va arrencar ahir a a la Ciutat de la Justícia de València i avui ha seguit. S’allargarà durant dies. La Fiscalia els acusa als dos però només ha demanat presó pel pare. Consideren que la mare pateix un transtorn i que no ha de complir condemnat a la presó.

El Gabriel i la María estan inculpats de dos delictes d'assassinat per cadascun dels quals el fiscal demana 25 anys de presó, amb un màxim de 40 anys d'empresonament per al pare i d'internament en un centre psiquiàtric per a la mare, per patir esquizofrènia i tenir alterada les facultats que farien possible la seva imputació.

Ara creu que els va matar ell, però abans creia que els havia assassinat una secta

Jo crec que els va matar ell, perquè va estar despert tota la nit. Ho tenia tot planejat. Si ens matava als tres, com haviem de marxar de viatge, ningú s'hagués adonat”, ha declarat la dona. Durant tota l’estona la dona s’ha mostrat amb una relativa tranquil·litat, tot i referir-se a la mort a cops dels seus dos fills, de 3 anys i mig el nen i de tot just sis mesos la més petita.

Tot i acusar el pare, la dona no ha sabut donar cap explicació de les raons que tenia per matar les dues criatures. La mare dels dos menors sí que ha explicat, en resposta a la seva advocada, que ell li va dir que es declarés culpable, si bé ha recordat que aquesta comunicació li va arribar “per senyals”. “La idea seva és que em declarés culpable, perquè jo estava malalta”, ha declarat.

Caso Crimen Godella / EFE - Kai Försterling

Imatge del pare, durant el judici, a la Ciutat de la Justícia de València / Kai Försterling

“El Gabriel va anar a dormir. Em vaig fer un cafè i una cigarreta. Vaig sortir fora de casa. I hi havia com un terreny més baix, que es veia des de la nostra terrassa. I allí vaig veure el cos de la meva filla. Tinc gravades al cap les escenes dels meus fills morts, però la resta és com si el meu cap ho hagués esborrat”, ha relatat la dona davant del tribunal, amb notable serenitat.

“Els ha matat la secta”

“El meu fill estava a la piscina. No recordo res sobre els detalls. El Gabriel portava dies convencent-me que la secta els mataria, i jo estava tan convençuda que em vaig dir, bé, la secta els ha matat, cal marxar corrent”, ha afegit.

“Però no puc deixar aquí als meus fills”, em vaig dir. “Així que vaig agafar a la nena i li vaig tirar terra a sobre. I després vaig agafar el nen i el vaig portar a una zona on jugava amb ell i vaig anar a despertar a Gabriel per a dir-li que marxesim corrent perquè la secta ens mataria a nosaltres. Però, en pujar els graons, em vaig veure plena de sang; i  vaig tenir molta angoixa, i vaig començar a treure’m la roba, i vaig entrar despullada a casa”, ha relatat.

La versió del pare, completament diferent

Gabriel va declarar ahir que va ser ella qui li va confessar haver matat als nens abans d'afegir que “no passava res, perquè els podia fer renéixer”.

En el matí d'avui ha continuat l'interrogatori a l'acusat, que ha negat haver controlat els deliris d'ella, així com haver mantingut contacte amb ella estant tots dos a la presó.

Mentre que María ha respost al fiscal i a la seva lletrada, però no a l'advocat de Gabriel, ell si ha respost a totes les parts, que han mantingut un interrogatori detallat que, en algunes ocasions, ha interromput el president del Tribunal per resultar massa genèric.

Caso Crimen Godella / EFE - Kai Försterling
Gabriel va declarar ahir, assegurant que l'assassinat era obra de la mare / EFE Kai Försterling

De fet, quan la lletrada de María li ha preguntat per les dates de naixement dels nens a Gabriel, i ell, pel que sembla, s'ha equivocat en la seva resposta, el president del tribunal li ha recriminat a l'advocada que “això no és un concurs de la televisió”.

L’àvia dels nens no podrà declarar

No ha estat l'únic incident, ja que la mare de Gabriel, que havia de declarar com a testimoni, ha estat present durant la vista d'aquest matí, quan no pot fer-ho per a no veure's influïda en la seva declaració, per la qual cosa ha estat inhabilitada com a testimoni.