El judici per l'agressió sexual doble en un pis a Manresa el desembre de 2019 revela com una de les víctimes va saltar per la finestra per buscar ajuda: "No sabia ni en quin pis estava, però era l'única manera que vaig veure per fugir".

Judici de la doble violació de Manresa

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dimarts els fets que van tenir lloc a Manresa el 2019, una doble agressió sexual a dues noies, una d'elles menor d'edat

Tot va començar el 9 de desembre de 2019, quan les dues víctimes, una d'ella tenia 15 anys, van anar a prendre alguna cosa en un bar. Allà van conèixer un dels acusats.

Davant del tribunal totes dues han reconegut que van beure molt i que no recorden com van acabar al pis, ocupat, al carrer de l'Hospital, on van ocórrer els fets.

Les noies han explicat que es van despertar quan ja era de dia dins el pis i va ser llavors quan els acusats les van obligar a mantenir relacions sexuals.

Si no ho feien, els nois amenaçaven amb inclús la mort: "Em va dir que em faria un Pablo Escobar mentre sostenia un ganivet a la mà", ha assegurat la menor d'edat.

"Vaig tenir la sensació que abusarien de nosaltres i no ens deixarien lliures, que ens volien matar", ha afegit l'altra en el judici.

No sabia en quin pis estava quan va saltar per la finestra

La menor, que en el moment de la violació tenia 15 anys, ha explicat que un dels acusats es va endur a la seva amiga a un llit i l'altre a ella a un altre.

Tot i que ella demanava que volia marxar, no li va fer cas i la va penetrar. "Em fa fer ferides a l'esquena i em va treure la roba per la força", ha relatat.

Al cap d'uns minuts va escoltar com la seva amiga es llençava per la finestra.

Doble violación Manresa / ACN

La noia va saltar per la finestra sense saber en quin pis estava, segons ha relatat al judici de la doble violació de Manresa / Pixabay

L'altra noia, major d'edat, ha explicat que en el seu cas l'home li va ensenyar un ganivet i la va amenaçar perquè li fes una fel·lació

Després d'uns minuts li va dir que no es trobava bé i es va aixecar cap a la finestra.

Va ser llavors que es va llençar, trencant-se els dos canells. "Va ser l'única manera que vaig veure per fugir", ha dit, tot reconeixent que no sabia ni en quin pis estava. Els veïns van avisar doncs la policia.

En assabentar-se de la caiguda, l'home que presumptament penetrava la menor va sortir del pis, i la menor també va poder escapar. L'altre agressor es va quedar dins.

Els acusats neguen haver-les violat i amenaçat

Per la seva banda, l'acusat d'agredir sexualment a la menor ha negat que les relacions no fossin consentides i ha assegurat que la jove li va demanar 50 euros.

Ha negat rotundament que l'amenacés amb un ganivet i ha assegurat que desconeixia que la noia fos menor d'edat. Ha afegit que quan ell va marxar les dues víctimes encara hi eren al pis.

Doble violación Manresa / ACN

L'acusat de violar una menor a Manresa nega haver-la forçat i assegura que ho va fer a canvi de diners / ACN

L'altre acusat ho ha negat absolutament tot. Ha explicat que les dues joves es van presentar al pis amb un altre home i el seu amic i que després de beure es va adormir.

Segons el seu relat, el van despertar uns crits l'endemà, va mirar per la finestra i va veure la noia caiguda, i una estona després la policia va arribar i el va detenir.

En el judici també ha testificat un dels policies locals que va anar al lloc dels fets en rebre l'alerta dels veïns, així com els Mossos que van practicar les detencions i van prendre declaracions a les joves.

Els forenses han aportat en les seves declaracions que les lesions que presentaven les víctimes podrien correspondre als fets narrats i que la mostra de semen que van recollir en la víctima menor correspon a un dels acusats.

Onze anys de presó per violar a una menor a Manresa

La fiscalia demana per l'acusat d'agressió a la menor 11 anys de presó i després 10 anys de llibertat vigilada per un delicte d'agressió sexual, amb violència i penetració.

També una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions. En concepte de responsabilitat civil exigeix una indemnització de 10.140 euros.

Per a l'altre acusat demana 10 anys de presó i també 10 anys posteriors de llibertat vigilada per un delicte d'agressió sexual amb intimidació i penetració; i un any de presó pel de lesions. Pel que fa a la responsabilitat civil imposa un total de 12.220 euros.

La defensa de les víctimes, per la seva banda, considera que ha quedat provat el delicte d'agressió sexual, així com que hi va haver violència i intimidació per part dels acusats.

A més, assenyalen que els arguments que aquests han donat per negar els fets "no són creïbles".

Per contra, la defensa dels acusats demana l'absolució de tots dos i han al·legat que hi falten proves, com el ganivet amb què presumptament les van intimidar, que no es va trobar.