Francesco Arcuri, l'ex de Juana Rivas s'oposa completament a l'indult de la seva exparella, a qui se li demana una pena de presó per sostracció de menors: es va negar a retornar els nens a Arcuri, que havia estat sentenciat per maltractar-la.

Francesco Arcuri s'oposa a l'indult de Juana Rivas

La defensa a Espanya de l'italià Francesco Arcuri, el pare dels fills de Juana Rivas, ha traslladat al Jutjat penal número 1 de Granada i a l'Audiència Provincial la seva oposició a què se li concedeixi l'indult en qualsevol de les seves modalitats, en entendre que no compleix "cap dels requisits que disposa la llei" i que "la seva concessió seria un capritx ideològic d'imprevisibles conseqüències".

Juana Rivas / EFE

L'ex de Juana Rivas s'oposa a l'indult / EFE

Condemnada a dos anys i sis mesos de presó per sostracció de menors

El lletrat Enrique Zambrano manté que concedir l'indult a Rivas, condemnada a dos anys i sis mesos de presó per sostracció de menors, suposaria excusar-la "injustament i públicament" a ella i a condemnar (injustament i públicament)" a Arcuri, sense tenir en compte" les "més de 90 resolucions judicials que des de 2016 s'han generat entre la jurisdicció espanyola i italiana" que "repel·leixen" el relat de Juana Rivas.

Juana Rivas assegura que el seu ex la maltractava

Ella al·lega que va delinquir per un motiu "comprensible des del punt de vista humà" com és "protegir els seus fills" i que se'n va anar d'Itàlia amb ells, arribant a passar a l'estiu de 2017 un mes en parador ignorat incomplint les resolucions judicials que l'obligaven a lliurar-los-hi al pare, per a fugir dels maltractaments.

Juana Rivas / EFE

Francesco Arcuri va ser sentenciat per maltractar a Juana Rivas / EFE

Arcuri diu que les denúncies han estat arxivades

La defensa d'Arcuri insisteix en el seu escrit en què "els jutjats i tribunals italians han arxivat totes i cadascuna de les denúncies que Rivas va interposar a Espanya i Itàlia, amb relació als suposats maltractaments, que deia haver patit ella, primer, i després els seus fills, una vegada efectiva la custòdia.".

Completament en contra de l'indult

Manté així que donar-li l'indult "també generaria que el Govern espanyol posés en dubte la Justícia d'un altre país de la UE, Itàlia, amb les seves pròpies conseqüències". Al costat d'això argumenta que Juana Rivas "no sols no ha mostrat ni el més mínim penediment, sinó tot el contrari".