Una jove de 29 anys ha apregut morta en un pis en el municipi d'Orense d'O Barco de Valdeorras (Ourense) durant la tarda d'aquest divendres. Segons informen fonts pròximes a la investigació, el cos presenta signes de violència i s'investiguen les circumstàncies que envolten el seu traspàs.

Cadàver amb signes de violència

El cos ha estat trobat a primera hora d'aquesta tarda al segon pis en un domicili del carrer Conde de Fenosa. De moment no hi ha detinguts en relació amb aquest cas. Agents de la Policia judicial s'han desplaçat fins a l'habitatge per tractar d'aclarir el succeït. S'investiga, esclar, si es tracta d'un assassinat.

"He matat la meva amiga": Molt greu una menor en caure per la finestra

Ourense ha protagonitzat avui un altre succés macabre. La Guàrdia Civil investiga la caiguda des d'una segona planta d'un edifici d'O Carballiño (Ourense) d'una de menor de 14 anys que es trobava amb un altre adolescent. Suposadament, aquest menor de 13 anys va colpejar la noia amb un objecte al cap. Després, per causes que s'investiguen, la jove es va precipitar per la finestra. L'esdeveniment va tenir lloc poc després de les vuit de la tarda d'ahir, quan a la central d'emergències del 112 Galícia es va rebre una trucada en la qual un jove assegurava que "acabava de matar la seva amiga", recull La Voz de Galicia. El pronòstic de la noia és gravíssim.

Balcó recurs / Pixabay

Balcó recurs / Pixabay

Mentre els serveis sanitaris atenien a la víctima i la traslladaven a la unitat d'urgències, relata La Voz de Galicia, el presumpte agressor, que per la seva edat és inimputable, va ser enviat a realitzar una avaluació psiquiàtrica. En aquesta entrevista el noi va reconèixer el crim: "Volia saber el que se sentia en matar una persona". A més, afegeix la mateixa font, el jove va assegurar no mantenir una relació sentimental amb la víctima. En aquest estudi també es va constatar que té un coeficient intel·lectual superior a 130, puntuació que, valors en mà, el definiria com a "superdotat".

El noi roman ara amb els seus pares en espera de les mesures que dicti la Fiscalia de Menors.

Els investigadors, segons La Voz de Galicia, sospiten que els dos adolescents van quedar a la tarda en una plaça d'O Carballiño. D'allà es van traslladar a l'habitatge de l'agressor. El noi podria haver tancat la noia en una habitació i la va atacar amb una pota de cabra. Després la víctima va poder intentar fugir d'allà pel balcó, o bé hauria pogut ser empesa per l'agressor. En aquesta part hi ha dubtes i els investigadors treballen per aclarir els fets. Alguns veïns han assegurat que van veure la jove penjant del balcó just abans de caure.