Les fortes pluges i ratxes de vent que fuetegen aquesta setmana la zona de llevant de la península han afectat la celebració de les Falles, que han patit greus danys. Un faller va quedar atrapat sota el monument de la falla El Charco, a la localitat de Catarroja, resultant ferit.

Una falla s'esfondra a València

La localitat de Catarroja, al sud de la capital valenciana, ha estat una de les principals afectades per l'impacte de les fortes pluges a la zona aquest de la península, que han negat els carrers de municipis del sud de Catalunya com Alcanar, Ulldecona o Sant Carles de la Ràpita, així com del nord del País Valencià.

 

La tempesta torrencial ha coincidit la passada nit i matinada amb l'anomenada plantà de les falles, que es munten per a la imminent celebració. Multitud de monuments han patit greus danys, inclòs aigua acumulada dins de les construccions o danys en l'estructura.

Un faller queda atrapat sota el monument

Però el vent ha aconseguit la pitjor part, bolcar per complet alguna construcció, que a més ha deixat ferits. Aquest és el cas de la falla d'El Charco, de la localitat de Catarroja, que es va esfondrar poc després de ser muntada. Un faller, que es trobava ajudant en el muntatge, va quedar atrapat sota l'estructura, que es va desplomar sobre ell.

 

Al lloc dels fets van acudir dotacions dels serveis d'emergències, que el van rescatar i van traslladar a l'hospital, on segueix ingressat per ser operat del menisc, detalla el mitjà Levante. La fallera major estava també sota de la falla quan es va esfondrar, però no va patir danys i es troba bé, han aclarit fonts de la directiva d'El Charco a les seves xarxes socials.

Ferit lleu: la fallera gran ha resultat il·lesa

Aclarit perquè al principi es parlava de dos ferits, assumint que la jove s'havia trencat el turmell, cosa que va resultar al final no ser certa.

Falla El Charco / Twitter

Ensorrament de la falla El Charco / Twitter

"La comissió de la falla El Charco comunica que, a causa del temporal, el nostre monument ha caigut sencer a terra. Informar-vos que només hi ha hagut un ferit lleu, però, per sort, estava conscient i bé. La nostra fallera major en aquell moment es trobava a peu de monument, però està perfectament", comunicava breument la directiva a Facebook. "Gràcies a tots els que us heu preocupat pels membres de la nostra falla", concloïa el missatge.

Suport i solidaritat a la falla El Charco

L'agrupació fallera ha rebut nombroses mostres de suport al llarg de la nit, tant del món faller com de l'ajuntament del municipi. "Tot el meu suport a la falla el Charco davant de l'accident sofert. Ha quedat en un ensurt i els ferits són lleus. Espero que es recuperin aviat Abel i Alba. Ànims", són les paraules que els ha dirigit als fallers grans la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent.

També l'alcalde, Jesús Monzó, manifestava a les seves xarxes socials: "Personalment vull donar suport anímic als fallers i falleres de la comissió el Charco del nostre poble. He pogut ser al seu costat en un moment complicat. Ha estat una nit llarga de fortíssima pluja i de vent. Una plantà molt dura, si no decebedora", però afegeix una mica d'optimisme que "El més important és que totes i tots estem bé i que només hem hagut de lamentar dos ferits lleus".

Pluges i vent destrossen les falles i inunden carrers

En una entrevista a À Punt, el mandatari també ha explicat que la falla El Charco és una de les deu comissions amb el monument més gran de la població i "en alguna ocasió ha arribat a guanyar el primer premi".

Les pluges van inundar els carrers d'aquesta localitat valenciana, així com algunes de la desembocadura de l'Ebre, al sud de Catalunya, on es lamenten multitud de destrosses materials i s'ha hagut de desallotjar gairebé un centenar de persones, que no han dormit a les seves cases pel risc d'inundació.