La Guàrdia Civil d'Osca ha confirmat que el jove detingut com a presumpte autor d'agressions sexuals a quatre menors ha ingressat aquest divendres a la presó de Zuera (Saragossa). El seu arrest s'ha fet efectiu després de diversos mesos d'investigacions per part la policia, després que tres adolescents interposessin sengles denúncies.

Les víctimes havien estat parella o amigues de l'acusat

La jutgessa del Jutjat número 2 de Barbastre enviava divendres a la presó de Zuera a un jove de 25 anys, veí de la ciutat del Vero, acusat de cometre tres presumptes delictes d'agressió sexual i un de violència de gènere a quatre noies, totes menors d'edat i de la mateixa localitat, relata l'Heraldo d'Aragó.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

El detingut és J.M.P.G. i els delictes que se li imputen van ocórrer fa almenys tres anys. Les víctimes tenien una franja d'edat d'entre els 13 i els 16 anys quan es van dur a terme els presumptes abusos sexuals, prossegueix la mateixa font.

Totes les víctimes havien estat parelles sentimentals o amigues de l'acusat. Segons ha transcendit era habitual que l'agressor es portés amb gent menor d'edat.

Coincideix que una de les víctimes va patir les agressions sent parella del jove acusat. Per aquesta raó al jove se li acusa també un delicte de violència de gènere.

Detenció i presó per l'acusat

La detenció es va produir al domicili de l'arrestat a Barbastre dimecres. Després de passar a disposició judicial la jutgessa ha decretat el seu ingrés a presó, divendres.

Segons l'Heraldo, la defensa del detingut, a càrrec del despatx d'advocats Vilarrubí, va reiterar la "innocència de nostre representat". "S'obre el període d'instrucció i les proves diran que no ha comès el que se li vol imputar. Creiem en la versió del nostre client i en la seva innocència i provarem la seva no participació en els fets que se li imputa i que el que va manifestar davant de la jutgessa és el cert i no suposa cap de les autories". "Ha tingut amigues i xicotes i ha saltat això. Poc més es pot dir. Tot ha estat en virtut de les relacions sentimentals que ha tingut amb les denunciants", va afegir la defensa.

La jutgessa ha decretat secret de sumari i la notícia ha generat un gran enrenou a Vero. La gent jove de la ciutat coneix els implicats.

Les agressions sexuals tenen una pena greu, segons tipifica el Codi Penal, que pot arribar als 12 anys en funció de les circumstàncies de les mateixes.