El Tribunal Suprem ha condemnat a deu anys de presó al jove que va intentar assassinar a l'inquilí dels seus pares per no pagar el lloguer. L'incident va ocórrer el 2019 a la localitat de Villarrobledo (Albacete) quan l'acusat va apunyalar al coll l'inquilí morós qui, a més, ja no vivia a l'habitatge, però continuava fent servir el pis per guardar les seves coses.

L’acusat, que al moment dels fets tenia 25 anys, va buscar la víctima a la seva feina, i li va comunicar que els seus pares volien que rescindís del contracte al portar uns mesos sense pagar el lloguer. També li va fer saber que tant ell com els seus pares tenien coneixement sobre el fet que ja no residia al pis, i li va exigir que tragués les seves coses immediatament.

Li va clavar un ganivet al coll

La víctima li va demanar que tornés més tard, quan hagués acabat el seu torn a la feina a la qual cosa el condemnat va accedir en un primer moment. Quan va sortir, mitja hora més tard, va veure a l’acusat baixar d’un cotxe. Com que preveia un possible altercat, va enviar un missatge a un amic explicant-li la situació i demanat que li truqués en una estona.

En aquell moment l'acusat es va apropar a la víctima des de darrere i li va clavar un ganivet que es va trencar pel mànec i es va quedar incrustat al coll de la víctima. L'agressor va fugir immediatament deixant la víctima a la seva sort. L'home va poder desplaçar-se fins a una estació de servei propera on van trucar el 112 i li van poder socórrer. L'ambulància li va traslladar a l'hospital on li van intervenir d'urgència en trobar-se en "risc vital de mort", segons recull la sentència.

L'acusat va apel·lar dient que la narració de la víctima era poc coherent i que no tenia manera d'identificar-lo a ell com l'agressor en situar-se d'esquena al mateix. Però el Suprem ho ha desestimat dient que la víctima s'ha mostrat molt precisa en el seu relat i que va poder identificar-lo per la roba. A més dels deu anys de presó, l'acusat haurà d'indemnitzar la víctima amb 35.250 euros.