José Manuel Pinto Colorado va ser un jugador de futbol que va destacar en la posició de porter, l'andalús va defensar la porteria de Reial Betis, Celta de Vigo i el FC Barcelona durant la seva llarga carrera que va començar el 1994 i va acabar el 2014.

Pinto va tenir una gran campanya en la temporada 2005/2006 quan va guanyar el Trofeu Zamora a porter menys golejat de LaLiga quan estava en el Celta de Vigo. El Barça va decidir contractar-lo el 2008 per ser el porter suplent de Víctor Valdés i l'andalús no va decebre, sempre que va haver de jugar ho va fer bé i va guanyar molts títols amb l'equip del Camp Nou. A més els seus companys destaquen que era una persona molt propera i tenia una relació molt estreta amb Leo Messi.

L'exporter es va sentir atret pel món de la producció musical des de la seva etapa com a futbolista. L'any 2000 quan jugava en el Celta va decidir muntar la seva pròpia productora amb el nom 'Wahin Makinaciones'. Ha col·laborat amb diversos artistes molt destacats com CNCO, Ruth Lorenzo, Chenoa o la mítica banda Cypress Hill. El 2016 va guanyar un Grammy Latino per la seva col·laboració a l'àlbum de Nena Pastori.

La creació de P13Fit

En una entrevista amb els companys d'El Mundo l'exporter explica que actualment està molt ocupat en la seva tasca com a productor musical i ara s'ha aventurat en la creació d'un nou esport: "He unit les meves dues passions, la música i l'esport i he creat una disciplina que es diu P13Fit. És única al món i es podria dir que és el nou Zumba, però amb cordes", comenta Pinto.

Pinto EP 2

Pinto en una roda de premsa / Europa Press

Explica que la idea se li va ocórrer combinant les seves dues passions, l'esport i la música i que va sorgir de la seva etapa com a futbolista, quan entrenava amb cordes: "És un projecte que vaig presentar a fa set anys a Miami i se'm va ocórrer perquè jo en el futbol utilitzava molt la corda per millorar la meva coordinació i el meu físic", va dir el productor musical.

La seva feina com a productor

Sempre li va interessar la producció musical i es va començar en ella des de molt jove, a més va decidir formar-se per destacar en aquest sector: "Jo soc enginyer de so i tinc un màster en producció musical. I com sé que un bon productor musical coneix tots els instruments, vaig començar a estudiar, fa anys, cada un d'ells." També explica que la música l'ajudava quan no passava per bons moments: "La música i el futbol sempre han estat les meves dues passions i sempre han anat de la mà. Per exemple, quan en el futbol jo no estava bé, era la música la que m'aixecava".

També va mostrar la seva humilitat, mai no es va posar metes i les fites en les seves carreres van arribar gràcies al seu esforç: "Ni en el futbol ni en la música no em vaig plantejar arribar tan lluny. Em plantejava treballar per ser el millor, encara que hagués de fer hores de més. I res no va arribar de la nit al dia. És més, em vaig voler rendir un milió de vegades. Vaig arribar a un punt en què vaig tocar fons, estava tot fosc i el millor que vaig poder fer va ser apuntar-me a un curs de meditació, que em va canviar la vida," va comentar Pinto.

Pinto ha canviat el seu estil, l'exporter era reconegut per portar trenes i fa poc va decidir tallar-se-les: "Van ser molts anys, moltes alegries, moltes coses viscudes amb les trenes. Però ja era moment d'un canvi. Estic vivint una nova etapa amb Sony, amb P13Fit i estic en un moment en què toca renovar-se", va dir per acabar.