Agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Terrassa han desmantellat aquest dijous a primera hora del matí un dels punts de venda de droga que més maldecaps generava als veïns de la zona, al carrer de Burgos del barri de la Grípia. Feia setmanes que els agents havien detectat que des d’un pis que tenia una finestra que donava a nivell de carrer es veia droga, sobretot crac, i generava una gran sensació d’inseguretat al barri. Els compradors, molts cops persones amb problemes d’addicció, s’acostaven fins aquest punt per comprar micres d’aquesta droga i per pagar al camell ho feien, tal com havien pogut observar els investigadors dels Mossos, amb objectes robats a la via pública o en interior de vehicles.

Això havia fet disparar en aquesta zona de la cocapital del Vallès els robatoris a l’interior de vehicle i també els assalts a persones, molts cops d’edat avançada. L’objectiu dels narcolladres era fer-se amb petites joies o productes informàtics i electrònics que després servien, en aquest punt de venda, com a moneda d’intercanvi per aconseguir la droga. 

Aquesta matinada, quan encara era fosc, amb la col·laboració d’agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la regió metropolitana nord i agents especialistes en recerca canina, han accedit a dos habitatges i han detingut a un dels responsables del punt de venda del carrer de Burgos. Segons han explicat fonts dels Mossos, en l’entrada i escorcoll s’han comissat aproximadament uns dos quilograms de marihuana i 90 grams de crac -cocaïna en base-. La droga ja estava tractada i preparada per tal de ser venuda al detall.

Entrades Terrassa 4
Imatge de les joies que els Mossos han trobat a l'interior del punt de venda de Terrassa / CME

En l’entrada als dos pisos també s’han intervingut 2.626 euros en efectiu, joies, rellotges i molt material electrònic, principalment telèfons mòbils i tauletes. A més de ser arrestat per un presumpte delicte contra el tràfic de drogues, l’home que els Mossos han trobat a l’interior d’aquest punt de venda de droga també ha estat detingut per un delicte de receptació, que haver acceptat, per pagar la droga, productes que sabia del cert que havien estat robats. 

Inseguretat al barri de la Grípia de Terrassa

Aquest punt de venda, i l’anada i vinguda de les persones que compraven la droga, havien generat molta inseguretat al barri, un conjunt de carrers a l’extraradi de Terrassa, a tocar, separat per la riera, del també conflictiu barri de Ca n’Anglada. Segons han explicat alguns veïns, en aquesta zona hi conviuen diversos grups dedicats a negocis il·lícits, majoritàriament, persones magrebines i també ciutadans de nacionalitat espanyola vinculats a clans familiars. Els Mossos d’Esquadra no han facilitat la nacionalitat de l’home de 35 anys detingut avui en aquesta nova operació policial contra el tràfic de drogues.

ba9a9460 073c 4d0a a827 066e794678c4
El detingut, traslladat pels Mossos d'Esquadra, aquest dijous a primera hora / ACN