El futbolista Quincy Promes continua sent notícia pels seus actes extraesportius, el jugador de l'Spartak de Moscou va ser sorprès per la policia neerlandesa, que va escoltar una trucada en la qual admetia que havia apunyalat el seu cosí en una festa i ara alguns mitjans del seu país apunten que podria formar part d'una organització criminal que es dedica al narcotràfic.

Segons publica el The Telegraaf, Quincy Promes i la seva família haurien invertit part dels seus diners en un carregament de cocaïna. El mitjà neerlandès informa que el carregament en el qual tenia participació el futbolista va ser interceptat per la policia belga el 2020 i els paquets contenien prop de quatre tones de cocaïna, la qual cosa suposa un valor d'uns 120 milions d'euros al preu de majorista, ja que el preu de revenda és molt més gran.

Fa una setmana, el Ministeri Públic neerlandès va anunciar que Quincy Promes està sent processat per apunyalar el seu cosí en una festa familiar. Els fets van tenir lloc en un ambient festiu i el futbolista, presumptament, hauria esperat al final de l'esdeveniment per clavar-li un ganivet a la seva víctima al genoll.

La policia va descobrir la seva agressió

De fet, els agents de la policia dels Països Baixos estaven escoltant les trucades de Quincy Promes perquè van decidir investigar el seu possible vincle amb organitzacions criminals i van descobrir una confessió sobre els fets relatats anteriorment-

Quincy Promes va trucar al seu pare i li va explicar que havia apunyalat el seu cosí, el que les autoritats van considerar com un intent d'homicidi. Les paraules del futbolista sobre els detalls de l'atac van ser les següents: "Si jo hagués estat tan borratxo, ho hauria fet al començament de la festa. Vaig esperar bé el moment". A més, li va recriminar al seu pare haver ajudat la víctima: "Per què vas saltar sobre ell? Li vas salvar la vida. L'hauria matat".

Promes EP (2)

Quincy Promes / Europa Press

En una altra conversa telefònica, aquesta vegada amb la seva tieta, va mostrar un to molt més amenaçador: "La meva lleialtat és per a la meva tieta. Al que li robi, el mataré. Mataré qui et robi o qui el robi a la meva mare. Hi ha certes persones en la família per les que mataria. No m'importa. És una sort que jo no tingui una arma de foc, o la cosa s'hagués estat encara més lletja", va comentar el futbolista.

Sven Birnoff, advocat defensor de la víctima, va parlar sobre aquest atac en NOS, deixant clar que hi ha hagut un atac premeditat contra el seu client i va comentar la situació legal de l'esportista internacional amb els Països Baixos: "Promes és d'alguna manera involucrat en una investigació sobre crim organitzat. Encara que el seu paper o relació no la sabem de moment", va dir.

Promes pot anar a la presó?

Encara que la justícia dels Països Baixos és darrere de Promes la seva situació personal complica la detenció. Actualment, el futbolista viu a Moscou i continua jugant en un equip de primer nivell, l'Spartak, amb el qual està jugant la lliga russa. La situació del país de l'est d'Europa és complexa pel conflicte bèl·lic amb Ucraïna.

També ha parlat Gerard Spong, l'advocat de Quincy Promes, que ha dit que no sap res respecte a les acusacions contra el seu client. No sembla que el jugador tingui intenció de tornar al seu país, tampoc no sembla que Louis van Gaal, seleccionador nacional, vagi a tornar a convocar-lo per als següents partits de l'equip nacional dels Països Baixos.