Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir la mort d'un home de 38 anys de nacionalitat holandesa que estava a la ciutat de Barcelona de turisme.

Segons les primeres informacions, tal com han explicat fonts sindicals de la policia de la ciutat, l'home estava fent enrenou en un supermercat de la riera de Cassoles, entre els districtes de Gràcia i de Sarrià, aquest dijous al vespre. L'home va entrar a la botiga molt agitat i en actitud violenta, i va ser llavors quan els responsables van trucar al 112, que va derivar a l'incident una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els agents van "contenir" i "calmar" l'home, fins que va perdre el coneixement

Quan les patrulles van arribar a lloc van trobar l'home a l'interior del supermercat i van actuar, segons consta a l'atestat, per "calmar" i "contenir l'home". Durant aquesta intervenció, però, l'home, que havia generat greus aldarulls a l'exterior i també a l'interior de l'establiment, va perdre el coneixement.

Els mateixos agents que van participar en la contenció del ciutadà van iniciar les primeres maniobres de reanimació de l'home, fins que van assumir-ne el control tècnics i sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, que també es van desplegar a la zona.

Durant l'estat excitació que presentava, se sospita que l'home es va posar diversos objectes a la boca, com la clau d'un cotxe. Per sort, la van poder retirar els sanitaris del SEM, quan, en voler-ho intubar, en l'aturada cardiorespiratòria, la van detectar a la gola. La van poder extreure amb unes pinces Magill.

Tot i que crític, quan va estar estabilitzat, va ser traslladat per una ambulància a l'Hospital de Sant Pau i la Santa Creu, com també recullen les novetats de la Guàrdia Urbana de Barcelona, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat. L'home, però, aquesta matinada, ha mort després de no poder-se recuperar.

Investigació oberta per aclarir com va morir i l'actuació de la policia de Barcelona

Tot i que tot sembla indicar que es tracta d'una mort per malaltia i accident, els Mossos d'Esquadra, d'ofici, han obert una investigació per analitzar el comportament de l'home i també l'actuació de contenció que van fer els agents actuants.

Fonts de la policia de la ciutat també han explicat que s'ha obert una investigació interna, que avançarà paral·lelament a la dels Mossos, per aclarir què va passar, però que no hi ha cap extrem que faci pensar en una mala actuació dels agents de la policia de la ciutat. Quan els Mossos tinguin un primer informe sobre els fets, sumats a l'autòpsia del turista, que es farà entre avui i demà, s'entregarà al jutge de guàrdia de Barcelona.