La Guàrdia Civil investiga la mort per arma de foc d'un home d'uns 60 anys i d'una dona de 50 a la localitat d'Albuñol, Granada, segons han informat fonts de la investigació. Els primers indicis apunten que podria ser un cas de violència masclista, ja que l'home hauria disparat la dona amb una escopeta i que posteriorment s'hauria suïcidat amb la mateixa arma. Tanmateix, encara no s'ha confirmat oficialment.

Possible cas de violència masclista

Els fets han tingut lloc durant la matinada d'aquest dilluns en un habitatge de la carretera del Visillo, en ple centre del municipi. Diversos veïns han alertat els serveis d'emergència després d'escoltar trets. Allí, un fill de la parella i la Guàrdia Civil han trobat els cossos sense vida.

Malgrat que serà l'autòpsia la que determini amb exactitud la causa de la mort per trets, les primeres hipòtesis apunten a un possible crim de violència masclista. La dona presenta una ferida per impacte de bala que hauria estat disparada pel seu marit, el qual també té un impacte de bala a l'abdomen. El tercer tret que han escoltat els veïns s'ha trobat a la paret de l'habitatge.

Els cossos sense vida de la parella, molt coneguda al municipi granadenc de Albuñol, han estat aixecats a les quatre de la matinada i han estat traslladats a l'Institut de Medicina Legal, on està previst que el dimarts vinent es practiqui l'autòpsia. 

La dona no havia denunciat per maltractament

El delegat del Govern espanyol a Andalusia, Pedro Fernández, ha confirmat als mitjans de comunicació que no existien denúncies prèvies per violència de gènere. La dona tampoc estava donada d'alta al sistema de seguiment integral de casos per violència de gènere, malgrat que "sí que hi havia un procés de separació".

Dades de violència masclista a Espanya

Segons dades de la Delegació del Govern espanyol contra la Violència de Gènere, en cas que es tractés d'un crim masclista, s'elevaria a 25 el nombre de dones assassinades aquest 2022 a Espanya i a 1.155 des de 2003.