Agents de la Guàrdia Civil del Destacament de Protecció a la Natura (Deprona) de la Caldera de Taburiente investiguen una dona de 73 anys que, presumptament, hauria matat a cops el seu gos a la localitat de Garafía, a l'illa de La Palma. El animal va ser trobat mort de manera violenta al mig del vessant d'un barranc proper al domicili de l'àvia. El cos sense vida de la mascota estava lligat amb un cable i amagat dins una bossa de plàstic. Un cop els agents van poder-lo recuperar, va ser traslladat a un veterinari per tal que se li practiqués una necròpsia i se certifiquessin les causes de la mort.

Va matar el seu gos per desfer-se d'ell

Les diferents proves que el veterinari li va practicar al cadàver de l'animal, van mostrar que el gos havia mort a conseqüència dels múltiples cops i ferides que tenia per tot el cos. Així doncs, es va concloure que no es tractava d'una mort natural o accidental, sinó que algú l'havia matat, com ja s'imaginaven pel fet de trobar-li lligat amb un cable dins una bossa. Els investigadors de la Guàrdia Civil, un cop fetes les gestions corresponents per descobrir a qui pertanyia la mascota, van localitzar la seva propietària, una dona de 73 anys i van instruir diligències com a presumpta autora d'un delicte relatiu a la protecció d'animals domèstic amb el resultat de mort.

Segons els investigadors del Deprona, l'àvia, amb l'objectiu de desfer-se de la seva mascota, va matar el gos a cops i després va llençar el seu cadàver per un barranc lligat i dins una bossa. Les diligències del cas han estat entregades al Jutjat d'Instrucció de Guardia de Los Llanos de Aridane, que s'ha fet càrrec del cas. La Guàrdia Civil recorda que matar un animal domèstic pot comportar penes de fins a 24 mesos de presó, a més de la prohibició de tenir una mascota i la inhabilitació d'entre dos i quatre anys per exercir qualsevol professió que tingui relació amb animals.