La Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional investiga la presumpta violació a una nena de 12 anys que va tenir lloc el juny de 2022 en un habitatge de Saragossa. Malgrat que els fets es van produir fa mes d'any i mig, no ha estat fins ara que la víctima s'ha decidit a explicar-ho i denunciar els fets davant en una comissaria. Després de recollir el seu testimoni, els agents van detenir aquest dimarts M. Z., un home marroquí de 48 anys, veí de l'àvia de la menor, acusat de ser el presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual amb penetració. Després de passar a disposició judicial, va ser deixat en llibertat amb una ordre d'allunyament de 200 metres respecte a la nena.

Es cola a casa de la veïna i viola a la neta de 12 anys

Els fets, segons ha denunciat la víctima, es van produir la tarda de l'1 de juny de 2022 a casa de la seva àvia, al barri de Valdefierro de Saragossa. La menor, en un moment en què s'havia quedat sola perquè l'àvia havia anat a passejar el gos, va sentir uns sorolls a la cuina i va anar a veure que havia estat. Allà hi va trobar el veí que, tal com detalla El Periódico de Aragón, la va agafar dels braços i li va tocar els pits i el cul per sobre del biquini que portava posat. Posteriorment, mentre li seguia fent tocaments, l'home es va despullar i li va intentar fer petons. La nena va voler escapar, però l'agressor la va aconseguir aturar al menjador, la va empènyer contra el sofà i la va penetrar vaginalment fins a ejacular.

Un cop l'agressor ja havia sortit del domicili, la menor es va anar a dutxar i va comprovar que els seus genitals estaven sagnant. A més, segons va detallar la menor, l'endemà l'home va intentar tornar a colar-se al domicili, però en aquesta ocasió ella va reaccionar contra ell i va acabar marxant. Des d'aleshores la nena havia decidit mantenir-ho en secret durant any i mig, fins que el passat 29 de desembre li ho va confessar a la seva germana, major d'edat, amb la condició que no ho expliqués a ningú més.

El dia d'Any Nou, però, en anar a dinar a casa l'àvia, es van creuar amb l'agressor al replà i la germana no va poder contenir la seva ira contra ell. Davant aquesta situació, no els va quedar més remei que explicar-ho als pares, que la van acompanyar a comissaria per denunciar-ho. Després de diverses indagacions, l'home va ser detingut acusat d'agressió sexual amb penetració, però el jutge el va acabar deixant en llibertat amb mesures cautelars.