La Guàrdia Civil està investigant una presumpta agressió sexual a una adolescent, veïna de Cartagena, a Múrcia, que estava fent un creuer pel Mediterrani amb unes amigues de l'institut. Els fets van tenir lloc la matinada de diumenge, quan el vaixell estava fent la ruta entre Marsella i Barcelona. La víctima, juntament amb les seves companyes, van sortir de festa a la discoteca de l'embarcació. En acabat, a la sortida, un grup de turistes italians es van aproximar a elles amb actitud lasciva i les van començar a assetjar. Malgrat que les amigues es van poder desempallegar d'ells, la menor no ho va aconseguir i va patir tocaments sexuals en contra de la seva voluntat.

Tant la menor com les seves companyes d'institut van posar els fets en coneixement de la tripulació del vaixell, però aquesta, segons denuncien, no va activar cap protocol per agressió sexual i només es va limitar a dir-los que posessin una reclamació, tal com detalla La Opinión de Múrcia. Davant aquesta situació, sentint-se totalment indefenses, van informar els seus pares a través dels telèfons mòbils i van ser ells qui van denunciar la presumpta agressió a la Guàrdia Civil.

L'agressor, detingut

Des del cos armat van obrir una investigació sobre els fets per esclarir que havia passat. Entre altres indagacions, es va demanar a la companyia naviliera que els facilités les imatges de les càmeres de seguretat del creuer per poder-ne fer un visionament i esclarir com es va produir la presumpta agressió sexual. Després de recollir diversos indicis, quan el creuer va arribar a la ciutat de Palma, a Mallorca, seguint amb la seva ruta pel Mediterrani, van detenir el presumpte autor i el van traslladar a dependències policials per prendre-li declaració.

Dues de les menors, la víctima i una amiga a qui també van intentar agredir, també han declarat davant la Guàrdia Civil a Cartagena. Per la seva banda, els pares de les adolescents estan estudiant denunciar a la companyia de creuers per no prendre mesures davant dels fets i deixar a les seves filles en situació de desprotecció.