Nova operació dels Mossos per fer net a casa seva. La policia catalana ha detingut tres agents del cos acusats de revelació de secrets i malversació de cabals públics, segons ha informat Mossos en nota de premsa aquest dimecres al matí. S'està investigant la seva relació també amb possibles delictes de salut pública, segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, però de moment no han estat acusats formalment d'aquest delicte.

Els agents de la Divisió d’Afers Interns (DAI), en funcions de policia judicial, van detenir ahir els tres acusats, agents del cos dels Mossos d’Esquadra, a Tarragona i després de passar la nit a la comissaria, han passat avui a disposició del magistrat Diego Alvarez de Juan, el titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus, que ha decretat el secret d’actuacions. 

Durant el dia d’avui el jutge decidirà la seva situació personal i si han d’ingressar a la presó, o no. El que sí que s’ha pogut saber també és que no podran tornar al seu lloc de treball. La Direcció General de la Policia (DGP) els hi ha obert un expedient disciplinari i de manera cautelar han estat suspesos de les seves funcions. 

Agents de la Unitat d'Investigació de Tarragona

Segons han explicat fonts de la policia catalana, els tres detinguts són agents adscrits a la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, una unitat policial de l’àrea bàsica de la comarca del Tarragonès, el nivell 1 de la investigació policial. Aquestes unitats s’encarreguen de les investigacions bàsiques, siguin petits furts o plantacions de marihuana de nivell local.

Mossos 001

Els tres arrestats formen part de la Unitat d'Investigació de Tarragona / ElCaso.cat

Fonts dels Mossos d’Esquadra han assegurat també que han fet públiques les detencions per tal de donar un exemple de transparència, però no han volgut donar més detalls sobre les detencions i tampoc els fets concrets que han desencadenat amb els delictes que imputen als tres policies arrestats a Tarragona.

La revelació de secrets i la malversació són delictes que només poden cometre els funcionaris o servidors públics. En el primer cas, per exemple, revelació de secrets seria podria ser fer consultes a les bases de dades policials per tenir informació rellevant o confidencial de persones investigades per la policia.

Investigats des de Reus

Sobre el fet que la investigació la porti el superjutge de Reus, des dels Mossos d’Esquadra s’apunta que molts cops es fa servir aquest mecanisme, que sigui un jutjat d’un partit judicial diferent, per tal d’evitar filtracions o que els investigats, que tenen relació amb els jutjats, per la seva condició d’investigadors dels Mossos, poguessin sentir-se vigilats.