Semblava una idea brillant. Una jove de Marbella va idear un fabulós pla per celebrar festes il·legals en plena pandèmia i va decidir simular "reunions espirituals". A les festes la dona també subministrava substàncies psicotròpiques, segons ha informat la Policia Nacional.

A les trobades no es respectaven les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus i finalment les festes van acabar com el rosari de l'aurora. El que va semblar una bona idea en un inici ha acabat amb la seva inventora detinguda.

Festes que deien ser "rituals espirituals"

Segons ha explicat la Policia Nacional, el passat 28 d'abril ja es va tenir coneixement d'aquestes festes. Després d'investigar-ho i trobar-ne la responsable, la policia va demanar autorització al jutge per entrar a la masia que feia servir l'organitzadora com a punt de reunió. En l'escorcoll es van trobar nombroses quantitats de diferents drogues, 2.358 euros en dues caixes fortes i diverses joies.

La dona llogava habitacions de la masia a turistes a preus desorbitats i també organitzava aquestes festes. Quan la policia va irrompre a la finca va poder observar com s'estava celebrant una reunió o festa, que ells promovien com a retir, en la qual es consumien substàncies estupefaents, i estaven instal·lats alguns dels assistents en tendes de campanya al jardí, sense respectar cap mesura sanitària.

Festes amb drogues, menors i sense mascaretes

Les investigacions policials també van permetre saber que a la masia s'hi celebraven rituals espirituals grupals, en presència de menors d'edat, en els quals es consumia ayahuasca i gripau buf, entre altres substàncies psicotròpiques prohibides.

A l'interior de l'immoble els agents van identificar a unes vint persones i diversos menors sense mascaretes i sense respectar les distàncies mínimes de seguretat. Tots els assistents van ser denunciats per l'incompliment de les mesures contra la Covid-19.

A més de detenir a la dona organitzadora de tot el sarau, de 27 anys i de nacionalitat argentina, la policia va confiscar desenes de pots i altres productes. Ara s'estan analitzant, però tot fa pinta que són substàncies prohibides. Els rituals espirituals que en realitat eren festes descontrolades -i sense cap mena de mesura contra la Covid-19-, de moment, s'han acabat.