Les quatre escoles bressol de Calafell han patit aquest divendres un cas d'intoxicació simultània després que cinquanta nens comencessin a trobar-se malament després de l'hora de dinar. Els casos estan indubtablement relacionats, ja que els quatre centres van servir el mateix menú, elaborat i distribuït per la mateixa empresa de càtering, que a hores d'ara està sota investigació per determinar què ha provocat exactament la reacció dels nens al menjar.

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, després de l'hora de dinar aquest divendres, la sala d'urgències de l'Hospital del Vendrell i del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Calafell va omplir-se amb infants que presentaven reaccions al·lèrgiques a la boca i a les galtes. Trenta-vuit dels nens van ser atesos a l'hospital, mentre que els dotze restants es van atendre al CAP. Afortunadament, la simptomatologia dels nens afectats era lleu, i tots van ser donats d'alta el mateix dia. 

Intoxicats amb el menjar 

L'origen d'aquestes reaccions es va detectar molt ràpidament, ja que tots els nens afectats van començar a desenvolupar símptomes durant l'hora de dinar o just després. Els aliments servits per la companyia de càtering que abasteix les escoles bressol de Calafell estan sent analitzats al laboratori amb estudis epidemiològics que podran determinar l'origen exacte de les intoxicacions

L'alcalde del municipi, Ramón Ferré, ha assegurat que s'ha posat en contacte amb les famílies dels menors afectats, i tots es troben "en bon estat". "Els han tractat a urgències, tant a l'Hospital del Vendrell com al CAP de Calafell, i ja no presenten cap simptomatologia ni reacció adversa destacable", ha comentat. 

L'organisme encarregat de detectar l'origen d'aquest brot és l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), que a hores d'ara està investigant què ha passat exactament aquest divendres als menjadors de les escoles bressol El Petit Trenet, Els Terrossets, El Rasclet i El Petit Príncep