Agents de la Policia Nacional han detingut a Jaén tres persones per intentar segrestar, robar i agredir brutalment un jove que havia venut un vehicle a un d'ells.

Intenten segrestar un jove per un deute fals

Els fets es van començar a investigar el 23 d'agost, quan la Sala Operativa del 091 va rebre diverses trucades informant que en el Polígon de los Olivares de Jaén s'havia produït una agressió entre diverses persones, utilitzant una arma de foc, que havia deixat un home ferit.

En arribar, diverses patrulles de Seguretat Ciutadana van assistir a la víctima i van comprovar que la ferida no era de bala, sinó de diversos cops al cap. Per això va ser traslladat fins a un centre hospitalari per a la seva observació.

Cops de culata en un bar per un cotxe que mai no es va vendre

Els investigadors van prendre declaració a diversos testimonis de la zona, que fins i tot van mostrar un vídeo dels fets.

L'endemà i després de sortir de l'hospital, la víctima va relatar als agents que havia arribat des de Marbella, el seu lloc de treball, fins a un bar del Polígon de los Olivares la nit del succés.

EuropaPress Hospital Jaén

Hospital de Jaén / Europa Press

Allà li van abordar dos dels detinguts, a un dels quals coneixia de feia temps, ja que li havia venut un vehicle per 2.300 euros.

Aquests diners són clau en el relat, ja que constitueix l'origen de l'agressió. La víctima va rebre en un primer moment 1.800 euros, acordant que lliuraria el cotxe a l'agressor quan pagués la resta.

De 2.300 euros a 20.000

Finalment, passat un temps, l'arrestat no va aconseguir reunir els diners que faltaven per la qual cosa la víctima va decidir desfer l'operació lliurant-li els diners que havia rebut com a entrada.

Però després d'aquesta operació, l'agressor va començar a reclamar-li diners en concepte d'"interessos" pel temps que la víctima havia tingut els 1.800 euros. Al principi li va exigir 2.000 euros.

cartera buida - pixabay

Imatge d'arxiu d'una cartera / PxFuel

Durant la trobada al bar, li va recordar que per "l'antic problema" havia d'abonar-li 20.000 euros, a la qual cosa la víctima es va negar, ja que estaven en pau després de tornar-li els diners.

Llavors el primer detingut va treure una pistola i va colpejar la víctima al cap, i després els dos individus el van agredir i el van intentar ficar en un vehicle on esperava un tercer home.

Plantes de marihuana i diners robats

Afortunadament, en una distracció, la víctima va poder escapar abans que el vehicle prengués velocitat. Tanmateix, els arrestats el van perseguir, enxampant-lo i tornant a apallissar-lo fins a deixar-lo gairebé inconscient.

Després li van robar la cartera, on portava 2.150 euros i el van amenaçar de mort si en dues setmanes no feia efectius els 20.000 euros que li reclamaven.

Cartera / Pixabay

Cartera / Pixabay

Els investigadors, després d'identificar els tres presumptes autors dels fets, van informar l'autoritat judicial pertinent, que va ordenar el registre de dos domicilis on residien els tres detinguts.

Allà, els agents van trobar una plantació de marihuana, recuperant 2.000 dels euros que presumptament l'havien robat a la víctima.

Paral·lelament, els agents van poder detenir una quarta persona aliena a l'assumpte, però que estava sent buscada, ja que estava fugit de la justícia i escapat de presó on complia diferents condemnes per diversos delictes.