Nova greu agressió amb arma blanca a Catalunya. Aquest dilluns a la nit, al voltant de les deu, uns veïns del carrer de Joan Burniol de Mollerussa van trucar al 112 assegurant que dues persones, dos homes, s’estaven barallant a la via pública i que un d’ells estava a terra, molt mal ferit i en un toll de sang, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els Mossos d’Esquadra van desplegar a la zona diverses patrulles de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC) i van confirmar que un dels participants en la baralla estava ferit d’arma blanca.

Cosit a ganivetades al mig del carrer a Mollerussa

L’home ferit va quedar inconscient i va haver de ser estabilitzat per tècnics sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que el van traslladar, greu però estable, a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida. Presentava, segons consta a l’atestat policial, quatre ferides a la zona esquerra del cos i dues més a la zona dreta. 

Els Mossos d’Esquadra van poder identificar l’autor d’aquesta agressió, un jove magrebí, de 23 anys, amb diversos antecedents i molt conegut de la policia pels seus comportaments violents en aquesta zona del centre de Mollerussa, la capital del Pla d’Urgell. Durant la detenció l’home es va mostrar molt violent i va agredir dos agents de la policia catalana, que van patir lesions lleus. La Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Mollerussa s’han fet càrrec de les diligències per aclarir els fets i descobrir què va motivar la baralla entre aquests dos habituals, una agressió amb arma blanca que hagués pogut acabar amb un nou homicidi a Catalunya. 

Les armes blanques, cada cop més freqüents

La majoria de les morts violentes que s’han registrat aquest 2023 a Catalunya s’han produït amb aquest tipus d’armes, cada cop més freqüents. Els Mossos d’Esquadra, per fer-hi front, van activar fa dues setmanes un pla operatiu especial, batejat com pla Daga, per lluitar contra la proliferació d’aquest tipus d’armes, sobretot, a la via pública. Com en el cas de Mollerussa, els Mossos tenen clar que l’ús d’armes blanques és en entorns marginals i delinqüencials, que, en portar-la a sobre, quan s’inicia una baralla, l’exhibeixen i, en alguns casos, la fan servir, en una clara escalada de violència.