Qualsevol excusa pot ser bona per intentar matar algú. Li poden preguntar a un home de 30 anys i nacionalitat espanyola que el passat 22 de desembre va intentar matar a ganivetades el conductor d’un autocar per fer-li pagar que li havia recriminat que anava sense bitllet i que el va fer baixar del bus a la comarca de l’Anoia. Ara, després de més d’un mes d’investigació, els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Igualada l’han pogut detenir, a ell i a la seva parella, una dona també de 30 anys i de la mateixa nacionalitat. 

Al voltant de les quatre de la tarda d’aquell 22 de desembre l’home detingut va intentar agafar l’autobús de línia de Piera, a la comarca de l’Anoia, sense pagar el bitllet. Davant d’aquest fet el conductor el va fer baixar, moment en el qual  el ciutadà el va amenaçar de mort. L’autocar va marxar sense el ciutadà, que anava sense bitllet. Quan l’autobús va tornar a passar,  l’home va pujar altra vegada a l’autobús i va coincidir amb el mateix conductor. Aquesta vegada, però, el ciutadà va accedir a pagar el bitllet tot i que va continuar insultant i amenaçant el conductor.

L'esperava la dona amb un ganivet per atacar el conductor

Quan l’home va arribar a la parada de la urbanització Can Canals, al mateix municipi de Piera, va baixar de l’autobús, va agafar un ganivet d’una dona que l’estava esperant i va tornar a pujar per la porta davantera, moment en què va agredir violentament al conductor. Va poder arribar a apunyalar el conductor, que va resultar ferit en una mà, de resultes d’haver-se defensat de l’agressió. El conductor, tot i estar ferit, va poder iniciar la marxa del vehicle, fent saltar l’agressor, i evitant així que el seguís agredint. L’home i la dona, que l’estava esperant fora, van marxar corrent.

Després de setmanes d’investigacions, i d’haver-se entrevistat amb diversos testimonis, els Mossos van poder identificar la parella que havia atacat el conductor. Els agents van detenir els autors del fet el 25 de gener a Piera per un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa i un delicte de danys. Per tal de poder recuperar l’arma que van fer servir per intentar matar el conductor, el mateix dia es va assaltar la casa de la parella. Allà s’hi va localitzar una arma blanca que coincidiria amb la utilitzada el dia dels fets.

A més, durant l’escorcoll a la finca també es va localitzar una plantació de marihuana amb un total de 235 plantes juntament amb una escomesa de fluid elèctric. Per aquest motiu, els autors també van ser detinguts per aquests fets.  

L'home, l'autor material, a presó

La parella finalment va quedar arrestada per un delicte de temptativa d’homicidi, un delicte de danys, un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Aquest dimecres van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia d’Igualada va ordenar presó provisional per l’home, l’autor material de l’agressió, i llibertat amb càrrecs per a la dona que li va subministrar el ganivet.